Bánhegyi Tünde (szekund szólamvezető)

2009 óta tagja zenekarunknak, öt éve a szekund szólam egyik vezetője. Emellett tanítással is foglalkozik, kvartettjével, a Color Quartettel számos rendezvényen és koncerten lép fel, valamint színházi előadóművészként és más szimfonikus zenekar kisegítőjeként is dolgozik. Kedvenc zeneszerzői Bach, Verdi és Puccini.
Kedvenc zeneműve: Verdi: Requiem.

„A BDZ-n kívül sok más zenekarban megfordulok kisegítőként, de sehol nem tapasztaltam olyan jó, családias légkört, ami ránk jellemző: a sok munka és a néha embert próbáló túlterheltségünk ellenére mindig odafigyelünk egymásra, segítjük és támogatjuk a másikat, a legnehezebb pillanatokban is tudjuk inspirálni egymást. Ezt elsősorban a vezetőnknek, karmesterünknek, Hollerung Gábornak köszönhetjük, aki hosszú évek töretlen munkájával és odaadásával mindent megtett azért, hogy ez a zenekar Budapest egyik legjobb színvonalú együttesévé váljon és teltházas közönséggel bíró koncerteket adjon. Igaz, néha túlhajt bennünket, de a feszített munkatempó mellett időnként ad teret a vidámságnak és a humornak is, s emellett emberileg is mindig fordulhatunk hozzá.
Hogy mit kívánok a zenekarnak? Még sok emlékezetes és színvonalas koncertet, vidám hangulatú próbákat, lelkes közönséget, neves vendégművészeket, sok jó turnét. No meg azt, hogy meg tudjuk őrizni azt a csapatszellemet, ami ilyen jól működik és mindenkinek fel is tűnik, még ha csak vendégként érkezik is hozzánk egy-egy produkcióra. Jó lenne az 50 éves évfordulón is ugyanilyen hittel, energiával és jókedvvel együtt muzsikálni, és a későbbiekben innen nyugdíjba menni…”