Dr. Borbély-Puskás Marica

2006 óta tagja hivatalosan is zenekarunknak, de korábban dolgozott itt kisegítőként. Először 15 évesen játszott a Dohnányival. A BDZ-n kívül tanár és jogász.
Kedvenc zeneszerzői: Brahms, Csajkovszkij  és a többi orosz zeneszerző.
Kedvenc zeneműve: sok van, nem tudna választani közülük.

Házas, egy kislánya van, Lilla.

A zenélés mellett 2013-ban jogászdiplomát szerezett az ELTE-n, kiváló minősítéssel. Ez egy komoly projekt volt számára a munka mellett, ráadásul egy teljesen más jellegű tudomány. Boldogsággal tölti el, hogy sikerült; ez erőt és lendületet adott a további kihívásokhoz. „A zenekari zenélés áll a legközelebb hozzám. Csapatjátékosnak tartom magam, ezért is gondolkodtam már tanulmányaim alatt is ilyen formációban. A repertoár változatos és a műfaji határok sem korlátozottak. Fiatal, ambiciózus csapatunk nyitott a különféle zenei stílusok előadására, ezáltal tényleg azt csinálhatjuk, amit szeretünk.
Szeretem, hogy nem „papírt gyártunk”, hanem érzékelhető eredménye van a munkánknak; élményt adunk, s egyúttal szerzünk is. Jó a hangulat, és bár egy-egy sűrűbb koncertidőszakban előfordul itt is –mint minden más munkahelyen – feszültség, végül jó látni, hogy a színpadon mindenki „odateszi magát” a legjobb tudása szerint.

25. évfordulónk alkalmából (2018-ban – a szerk.) karmesterünknek, Gábornak, a zenekar motorjának erőt, egészséget és kitartást kívánok, hogy még sokáig a zenekar élén állhasson. Kívánom, hogy ez a szép hivatás elérje végre a széles körű elismerést minden téren, hiszen aki zenész lesz, már kisgyermekkora óta erre készül, ezért gyakorol, nem hirtelen válik „celebbé”. Kívánok minden kollégámnak sok barátságot, örömteli együtt zenélést, további sok-sok jó koncertet!”