Sass Magdolna

2000 óta állandó tagja zenekarunknak, de azt megelőzően,1992 óta rendszeres kisegítőként már velünk zenélt. Részt vett a zenekar hivatásossá válásának alkalmából adott koncerten is.

Orosházán született. Jó hallására már 5 éves korában felfigyeltek. A város zeneiskolájában kezdte zenei tanulmányait csellistaként, és hétévesen váltott hegedű szakra. 13 évesen már a Szegedi Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola előkészítő tagozatának ösztöndíjasaként készült a zenei pályára. Halász Ferenc professzor kurzusai ösztönözték arra, hogy Budapesten, a Zeneakadémián folytassa tanulmányait, és 1991-ben sikeres felvételi vizsgát is tett. Kapás Géza professzor növendékeként tanult, de mesterei voltak többek közt Konrád György, Gulyás Márta, Kóté László, Kertész Ferenc, Mihály András, Batta András, Vikár László, Újfalussy József is. 1996-ban végzett Summa cum laude diplomával, közben számos kurzuson és továbbképzésen fejlesztette tudását. Gyermekkora óta a zenekari muzsikálás állt hozzá a legközelebb, ennek ellenére szólistaként többször szerepelt már külföldön és Magyarországon, illetve saját szólóestet is adott Budapesten. 1995 és 1999 között rendszeresen részt vett a Nemzetközi Szombathelyi Bartók Szemináriumon, ahol brácsatudását igyekezett fejleszteni: együtt dolgozhatott többek között Szervánszky Valériával és Kurtág Györggyel, illetve Tihanyi Lászlóval is. Ezzel a hangszerrel szólistaként eljutott Európa számos országába, illetve 2013-ban a zenekar közreműködésével is fellépett.

„Az itt meglévő kölcsönös kollegialitás, a tagok közötti barátság, Hollerung Gábor tudása és csapatösszetartó ereje az, ami mind a mai napig a zenekarhoz köt.”