Balog Barbara

2014 óta tagja zenekarunknak. 2017 áprilisában diplomázott a Zeneakadémián, diplomakoncertjén is a Dohnányi Zenekarral játszhatott. Jelenleg a Zeneakadémia tanári képzésére jár, ahol idén tavasszal fog diplomázni.
Kedvenc zeneszerzője Bach és Beethoven.

A családjában sokan zenélnek, szülei mindketten zongorázni és orgonálni tanultak. Végül nem zenei pályára mentek, de őt már gyerekkorától kezdve támogatták ebben. Rábízták a hangszerválasztást, és a kezdetekben minden alkalommal segítettek a gyakorlásban is. Hálás nekik, hogy a sokszor nehéz és nagy kitartást igénylő tanulóévei során végig támogatták és ugyanígy támogatják ma is céljai elérésében.

„A zenekarunkban folyó magas színvonalú munka mellett nagyra értékelem az összetartó közösséget is, amelyben nagy szerepe van a karmesterünknek, Gábornak. Számomra fontos, hogy mind egyénileg, mind kisebb vagy nagyobb csoportokban hatékonyan tudunk együttműködni.

Az évfordulónk alkalmából még megszámlálhatatlanul sok szép koncertet kívánok a közönségnek és a zenekarnak egyaránt, valamint azt, hogy minél szélesebb körben meg tudjuk szerettetni a komolyzenét a hallgatósággal, főleg a legkisebbekkel.”