Pálinkás Péter

2008 óta hivatalosan is tagja zenekarunknak. A BDZ-n kívül már 15 éve tanít a zuglói Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. Emellett alapító tagja a 2001-ben alakult, négyszeres nemzetközi versenygyőztes Corpus Harsona Kvartettnek is.

Kedvenc zeneműve mindig változik. Jelenleg öt éve már Csajkovszkij VI. szimfóniája, amit ebben az évadban újra lesz szerencséje játszani a zenekarral. Kedvenc karmestere(i): W. Furtwängler, V. Gergijev, Kesselyák Gergely.
Kedvenc zeneszerző(i): Wagner, Richard Strauss, Liszt Ferenc és Bartók Béla.

„Örülök, hogy személyemmel erősíthetem ezt a kiváló zenekart is.
Véleményem szerint – és nyilván nem vagyok ezzel egyedül – az ország egyik legjobb hangulatú zenekarában dolgozhatok.

A Budafoki Dohnányi Zenekarnak kívánok legalább még 100 évet, amit reményeim szerint már anyagi nehézségek nélkül tudunk (és tudnak majd az utódaink is) végigmuzsikálni.
A világnak és a Föld nevű bolygó globális vezetésének azt kívánom, hogy mielőbb hangolódjanak rá a klasszikus zene hallgatására, szüntessenek be minden háborús törekvést és élvezzék a zene csodálatos, lélekgyógyító hatásait.

Végezetül, de nem utolsó sorban saját magamnak azt kívánom, hogy fogaim épek maradjanak (harsonázáshoz elengedhetetlen az ép fogsor) és a zenekar 68. évadnyitó koncertjén is ugyanilyen energiával és vidámsággal vegyek részt, mint napjainkban.”