Pálinkás Péter

2008 óta hivatalosan is tagja zenekarunknak. A BDZ-n kívül már 15 éve tanít a zuglói Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. Emellett alapító tagja a 2001-ben alakult, négy nemzetközi versenyt nyert Corpus Harsona Kvartettnek is.

Kedvenc zeneműve mindig változik. Az utóbbi öt évben (2018-ig számítva – a szerk.) Csajkovszkij VI. szimfóniáját nevezi annak. Kedvenc karmesterei: W. Furtwängler, V. Gergijev, Kesselyák Gergely.
Kedvenc zeneszerzői: Wagner, Richard Strauss, Liszt Ferenc és Bartók Béla.

„Örülök, hogy személyemmel erősíthetem ezt a kiváló zenekart is.
Véleményem szerint – és nyilván nem vagyok ezzel egyedül – az ország egyik legjobb hangulatú zenekarában dolgozhatok.

A 2018-as 25 éves évforduló alkalmából kívánok legalább még 100 évet a Budafoki Dohnányi Zenekarnak, amit reményeim szerint már anyagi nehézségek nélkül tudunk (és tudnak majd az utódaink is) végigmuzsikálni.
A világnak és a Föld nevű bolygó globális vezetésének azt kívánom, hogy mielőbb hangolódjanak rá a klasszikus zene hallgatására, szüntessenek be minden háborús törekvést és élvezzék a zene csodálatos, lélekgyógyító hatását.

Végezetül, de nem utolsósorban saját magamnak azt kívánom, hogy a fogaim épek maradjanak (a harsonázáshoz elengedhetetlen az ép fogsor) és a zenekar 68. évadnyitó koncertjén is ugyanilyen energiával és vidámsággal vegyek részt, mint napjainkban.”