Hegyi Gábor

Először 2009-től 2014-ig volt a BDZ tagja, majd 2018-ban újra csatlakozott zenekarunkhoz. A BDZ mellett a Szent István Király Szimfonikus Zenekarban basszusharsonázik, illetve a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI tanára.

Egy gyönyörű fiúgyermek büszke apukája.

Sok kedvenc zeneszerzője van, a legkedvesebbek J.S. Bach, G.F. Händel, W.A. Mozart, M.P. Muszorgszkij, G. Gershwin és Hidas Frigyes. Kedvenc zeneműve is sok van. Amit mindig szívesen fogad, akár játszani, akár hallgatni kell:  M.P. Muszorgszkij – M. Ravel: Egy kiállítás képei, G. Gershwin: Egy amerikai Párizsban.

Hobbija az autószerelés, mániája a régi autók „gyűjtögetése”.

„A BDZ-t második otthonomnak érzem, innen indult a karrierem, itt nőttem fel, életre szóló barátságok köttettek, itt ismertem meg a feleségemet, sok-sok „kanyar” után ide tértem vissza. – Mi ez, ha nem otthon?”

„Végezetül, de nem utolsó sorban saját magamnak azt kívánom, hogy fogaim épek maradjanak (a harsonázáshoz elengedhetetlen az ép fogsor) és a zenekar 68. évadnyitó koncertjén is ugyanilyen energiával és vidámsággal vegyek részt, mint napjainkban (2018 – a szerk.).”