Ortutay Réka

2008 óta tagja zenekarunknak, de már a ’90-es évektől fogva ő készítette a zenekar kiadványait. Zenekarunk PR magazinjának, a Hangolónak egyik alapítója, tördelő szerkesztője.

Kedvenc zeneszerzője egyértelműen Mozart.
Kedvenc zeneműve minden, ami Mozart, valamint Vivaldi versenyművei. Kórusénekesként a régizene, valamint Bach, Händel és Mendelssohn kórusművei a kedvencei. És természetesen Gyöngyösi Levente a zenekar számára írt első szimfóniája, melynek ősbemutatója talán a BDZ legihletettebb pillanatai közé tartozik.

Eredetileg német szakos tanárként végzett az ELTE-n, később laptördelő-képszerkesztői oklevelet szerzett a MÚOSZ-nál, majd kínai orvosi és junior gerincterapeuta végzettséget a ShenNong Intézetben.

Már kisgyermek korától szoros kapcsolatot ápolt a zenével, amit nagymamájával és édesanyjával közös operabérlete szerettett meg vele. Tízévesen gitározni kezdett, de 15 évesen kapcsolatba került Hollerung Gábor kórusával, és az éneklés teljesen beszippantotta. Szerelme a zenével azóta is töretlen.

„A Dohnányi Zenekar egy nagy szerelem! Bár néha idegpusztító a munka, és sokszor kilátástalan volt a zenekar anyagi helyzete, egy-egy legendás koncert, mint Strauss Hősi élete vagy Gyöngyösi I. szimfóniája minden nehézséget elfeledtetett. Szeretek itt dolgozni, mert ide minden nap hazajövök, ahol a Főni bizalmának köszönhetően nemcsak irodistaként, de néha filmesként, dramaturgként is kipróbálhatom magam. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család, együtt ötletelünk, törjük a fejünket, és a legjobb ötleteket meg is valósítjuk! A muzsikusok pedig mindig felülmúlják az elképzeléseinket.
Kívánok magunknak még sok-sok ihletett koncertet, sok örömöt a munkában! Kívánom, hogy maradjon meg ez az inspiráló légkör, és hogy a BDZ megkaphassa egyszer a teljesítményéhez mért erkölcsi és anyagi elismerést.”