Czingráber Eszter

2010 óta tagja zenekarunknak. A BDZ-n kívül szerkesztéssel, újságírással foglalkozik, s elhivatott énekes. Zenekarunk PR-magazinjának, a Hangolónak egyik alapítója, a kezdetek óta főszerkesztője.

Kedvenc zeneszerzője sok van, műfajok szerint is. Kórusénekesként kedvenc zeneművei Orbán György kórusművei, jazzkedvelőként Thelonius Monk és Keith Jarrett szerzeményei, valamint a Quincy Jones nevével fémjelzett Händel Messiás – átirat.

Kislánykora óta zenésznek készült. De amikor már majdnem elkezdte a veszprémi konzervatórium hegedű szakát, mégis inkább a nyelvtanulás és a jazz felé fordult. Nemzetközi kommunikáció szakos közgazdászdiplomát szerzett a Külkereskedelmi Főiskolán, közben pedig belevetette magát a budapesti jazzéletbe, méghozzá saját formációjával. Hosszú évekig tevékenykedett a média világában, közben aktív jazz- és kóruséletet élt, többek között a Hollerung Gábor által vezetett Budapesti Akadémiai Kórustársaságban. A családi élet előtérbe kerülésével a munka és a jazzéneklés háttérbe szorult, de ennek az időszaknak a hozadékaként  aktív tagja lett a Kiscsoport nevű formációnak, amellyel megalkották a „kinderground” elnevezésű, igen sajátos és igényes műfajt, elsősorban kisgyerekeket (és azok harcedzett szüleit) megcélozva zenéjükkel.

Három égetnivaló gyönyörűség, Maja, Mirkó és Minna anyukája.

„Jó érzés a zene közelében dolgozni, zene körüli ügyek szervezésével foglalkozni. Jó itt marketingesnek lenni! Sokszínű a munka, egy pillanatig sem lehet unatkozni, fantasztikus érzés egy ilyen prémiumkategóriás „terméket” menedzselni, mint a BDZ. Hálás vagyok a BDZ-nek és külön Hollerung Gábornak, hogy hét otthon töltött év után tárt karokkal vártak és visszafogadtak. Külön remek dolog, hogy mindannyiunk Gábora sok szempontból igen rugalmas főnök. Bár a BDZ beköltözött a családi életünkbe, alapvetően úgy végezhetem a munkámat, ahogy az számomra a legmegfelelőbb. Őszintén remélem, hogy még sok évfordulós imázskampányt és sajtótájékoztatót szervezhetek a BDZ színeiben!”