Czingráber Eszter

2010 óta tagja zenekarunknak. A BDZ-n kívül szerkesztéssel, újságírással foglalkozik, elhivatott énekes. Zenekarunk PR magazinjának, a Hangolónak egyik alapítója, a kezdetek óta (10 éve) főszerkesztője.

Kedvenc zeneszerzője sok van, műfajfüggő. Kórusénekesként kedvenc zeneművei Orbán György kórusművei, jazz kedvelőként Thelonius Monk és Keith Jarrett szerzeményei, valamint a Quincy Jones nevével fémjelzett Händel Messiás átirat.

Pici kora óta zenésznek készült. De amikor már majdnem elkezdte a veszprémi konzervatórium hegedű szakát, inkább a nyelvtanulás és a jazz felé fordult. Nemzetközi kommunikáció szakos, közgazdász diplomát szerzett a Külkereskedelmi Főiskolán, közben pedig belevetette magát a budapesti jazz életbe, saját formációjával. Hosszú évekig tevékenykedett a média világában, közben aktív jazz- és kóruséletet élt, többek között a Hollerung Gábor által vezetett Budapesti Akadémiai Kórustársaságban. A családi élet előtérbe kerülésével a munka és a jazzéneklés háttérbe szorult, pár éve azonban aktív tagja a Kiscsoport nevű formációnak, amellyel megalkották a „kinderground” elnevezésű, igen sajátos és igényes műfajt, elsősorban kisgyerekeket (és azok harcedzett szüleit) megcélozva zenéjükkel.

Három égetnivaló gyönyörűség anyukája: Maja (7), Mirkó (5), Minna (3).

„Jó érzés a zene közelében dolgozni, zene körüli ügyek szervezésével foglalkozni. Jó itt marketingesnek lenni! Sokszínű a munka, egy pillanatig sem lehet unatkozni, fantasztikus érzés egy ilyen prémium „terméket” menedzselni, mint a BDZ. Hálás vagyok a BDZ-nek és külön Hollerung Gábornak, hogy hét otthon töltött év után tárt karokkal fogadtak vissza. Külön remek dolog, hogy mindannyiunk Gábora sok szempontból igen rugalmas főnök. Bár a BDZ beköltözött a családi életünkbe, de alapvetően úgy végezhetem a munkámat, ahogy az számomra a legmegfelelőbb. Őszintén remélem, hogy még sok évfordulós imázs kampányt és sajtótájékoztatót szervezhetek a BDZ színeiben!”