Leírás

A Budafoki Dohnányi Zenekar egy újabb, hite szerint kreatív és sokak számára örömteli kezdeményezése nyomán születik meg ez a halloween-koncert, amely nem a kommercializált amerikai népünnepet, hanem az ősi kelta hagyományt próbálja megidézni, s ehhez a félelmetestől a katartikuson keresztül a játékos elemekig sorakoztat fel zenéket.

„Alapvetően igen furcsa, misztikus és sokszínű hozzáállásunk van a félelmetes dolgokhoz, a halálhoz. Ambivalens dolog ez, mert élvezettel fogyasztjuk a félelmeinkkel kapcsolatos kultúrát, bármely művészeti ágban. Izgalmasnak tartunk egy boszorkánytörténetet, tulajdonképpen vonzódunk a sátánhoz, az ördögihez. Számos zeneműben találkozhatunk a borzongás érzésével, gondolatával, sőt, többnyire pont ezek a részletek a legnépszerűbbek egy-egy zenei alkotásban.  Nos, egy ilyen borzongató – de valójában mégis inkább élvezetes, mintsem félelmetes – zenei estre hívjuk közönségünket.” – nyilatkozta Hollerung Gábor, a BDZ zeneigazgatója, az est karmestere.

A műsor úgy áll össze, hogy a zenerajongóknak és a klasszikus zenei koncertekre ritkábban járó közönségnek is izgalmas, lebilincselő kikapcsolódást nyújtson.  Muszorgszkij, Berlioz, Saint-Saëns, Gounod, Verdi zenéi, Gyöngyösi Levente opera-musical részletei, valamint egyéb filmzene és musical részletek csendülnek fel John Williams, Jerry Goldsmith, Webber szerzeményeiből. Az előadás során megkomponált fény- és táncelemek fokozzák az összhatást.

Előadók

Sáfár Orsolya – szoprán
Rácz Rita – szoprán
Gavodi Zoltán – tenor
Kiss Tivadar – tenor
Cser Krisztián – basszus

ARLTistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla)

Albert Réka Lilla
Bali Boglárka
Dzsupin Ádám
Győrfi Erik
Kaiser Fruzsina
Kovács Enikő
Kulin Virág
Mangi Kornélia
Nagy Csaba
Pecz-Péli Luca
Ungi Krisztián

Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karvezető: Balassa Ildikó)
Budafoki Dohnányi Zenekar

vezényel: Hollerung Gábor

2022-10-28 - 21:00
Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem - Budapest, Komor Marcell u. 1, 1095
RÉMSÉGEK KICSINY ÉJSZAKÁJA – Halloween-játék boszorkányokkal, vámpírokkal, kísértetekkel
Hozzáadás a naptárhoz