Leírás

ÉLŐ KONCERT, KÖZÖNSÉG ELŐTT!

Május 28-án, Kocsis Zoltán születésnapi megemlékezésére készülődve, hosszú idő után először közönség előtt tartható koncertre várjuk közönségünket.

Bartók: A csodálatos mandarin című koncertszvitje csendül fel. A mű a XX-XXI. század örök érvényű, ma is igen aktuális kérdéseit taglalja: Mi a civilizáció és mi a barbárság? Hogyan tudjuk a bűnt és a tisztaságot megkülönböztetni? Hogyan tudunk elevickélni a mindig is létező bűnök és a reményeink szerint szintén mindig létező tisztaság között?

A kezdeményezéshez egy kifejezetten erre az alkalomra összeállított és rögzített online koncerttel csatlakozik a Budafoki Dohnányi Zenekar. A szórakoztatóan ismeretterjesztő, legendásan szuggesztív karmesteri magyarázatokkal kiegészített és átszőtt Megérthető zene sorozatukba ráadás koncertként felvett Bartók: A csodálatos mandarin – szvittel kívánnak emlékezni és tisztelegni Kocsis Zoltán előtt. Hollerung Gábor, a Budafoki Dohnányi Zenekar zeneigazgató karmestere Kocsis Zoltánhoz hasonlóan kiemelt figyelmet szentel Bartók életművének.

Hangversenyünk a 2021. május 30-án 11:00-kor a BDZ YouTube csatornáján (www.youtube.com/bdzbudapest) követhető koncert nyilvános felvétele. Jegyvásárlás a jobb oldali panelben található “jegyvásárlás” gombra kattintva lehetséges.

A törvényi előírásoknak megfelelően csak azokat a jeggyel rendelkező látogatókat tudjuk beengedni a közönség soraiba, akik felmutatják narancs-zöld színű védettségi kártyájukat és személyi igazolványukat. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Bővebb információ a biztonsági intézkedésekről: https://bdz.hu/ujra-szemelyesen/

Előadók

Budafoki Dohnányi Zenekar

Előad és vezényel: Hollerung Gábor

műsor

Bartók Béla: A csodálatos mandarin – szvit

plakát

2021-05-28 - 19:00
Klauzál Ház - Budapest, Nagytétényi út 31-33, 1222
ÉLŐ! Megérthető zene RÁADÁS – Bartók: A csodálatos mandarin – szvit – in memoriam Kocsis Zoltán
Hozzáadás a naptárhoz