Leírás

A Zempléni Fesztivál hosszú évek óta nem csak munka a Budafoki Dohnányi Zenekar számára. A zenekari tagok, barátok közös kikapcsolódását is jelenti egyben; a sárospataki várudvar egyedülálló akusztikájú koncertjei mellett több időt tölthetnek el együtt ezen a gyönyörű vidéken, mint amire az év átlagos napjaiban a próbák és koncertek hosszú sora mellett lehetőség nyílik. A BDZ tagjaiból álló kisegyütteseknek is rendszeres fellépési lehetőséget ad a Fesztivál.

Az együttes 2001-ben alakult egy Passauban rendezett nemzetközi rézfúvós versenyre nevezvén.  A corpus a rézfúvós hangszerek tölcsére, így a név szinte adta magát. A Budafoki Dohnányi Zenekar harsonaszólamát – vagy ahogy ők hívják magukat, a Sötét Oldalt – felölelő együttes tagjai Sütő András, Pálinkás Péter, Hegyi Gábor és Gáspár Olivér. A fiatalemberek szórakoztató zenével készülnek a Fesztiválra, melyhez a régi zenétől egészen napjaink muzsikájáig válogatnak hatalmas repertoárjukból.

És hogy ők miért várják a Fesztivált? A gyönyörű zempléni régióban a budapesti őrület után kikapcsolódás számukra ezen a nyugodt vidéken feltöltődni. A felújított kastélyokat és fiatal borászatokat pedig szívesen keresik fel a szabadnapokon.

A Corpus Harsona Kvartett fennállásának 20. évfordulóját ünnepli idén. Ez a húsz esztendő nemzetközi versenygyőzelmekkel és világ körüli turnékkal tarkított, a tagok és közös formáció számára meghatározó együtt töltött idő volt. Koncertjükkel 2021. augusztus 16-án várják a Zempléni Fesztivál közönségét.

Előadók

Sütő András – harsona
Pálinkás Péter – harsona
Gáspár Olivér – harsona
Hegyi Gábor – basszusharsona

plakát

2021-08-16 - 18:00
Pálháza, Művelődési Ház - Dózsa György út 146, 3994
A CORPUS HARSONA KVARTETT A ZEMPLÉNI FESZTIVÁLON
Hozzáadás a naptárhoz