Tájékoztató a Budafoki Dohnányi Zenekar hangversenyeinek látogatásáról

a Budafoki Dohnányi Zenekar hangversenyeinek látogatásáról

a 2020. november 4-én életbe lépett rendkívüli jogrend hatálya alatt

 

A 478 és a 479/2020. (XI. 3.) Kormányrendeletekben kihirdetett rendkívüli jogrend kapcsán életbe léptetett intézkedések a hangversenyek látogatását az alábbiak szerint érintik:

A kormányrendeletek értelmében egy hangversenylátogató mellett két, mögötte egy üres széket kell hagyni, azaz látogatóink csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatnak el egy adott sorban. Ez a kulturális államtitkárság álláspontja szerint azt jelenti, hogy az egy háztartásban élő személyek sem ülhetnek egymás mellett a hangversenyeken, így a megváltozott helyzetben sem a korábban váltott helyjegyek, sem pedig az eredeti nézőszám biztosítása nem lehetséges. A rendelet értelmében minden esetben tartani kell a 1,5 méteres távolságot, így sem a szünetben, sem az előadás alatt nem lehet egymás mellé ülni a nézőtéren. Aki a rendelkezést a személyzet felszólítása ellenére is megsérti, azt a törvény szerint ki kell zárni az előadás látogatásából. Az egészségügyi szabályok betartását a hatóságok ellenőrzik, és 100.000 forintig terjedő bírságot szabhatnak ki, valamint bezárathatják a hangverseny helyszínéül szolgáló épületet.

Ezért közös érdekünk, hogy a szabályozásokat a legszigorúbban betartsuk. Kérjük kedves vendégeink megértését és türelmét a kialakult helyzettel kapcsolatban. Az átültetések során fokozott figyelmet szentelünk annak, hogy vendégeink a legkisebb kellemetlenség nélkül lehessenek részesei hangversenyeinknek. A különböző hangversenytermekkel együttműködve kialakítjuk az ültetés rendjét, és a koncerttermekben egyértelműen jelezzük, hogy mely ülőhelyek foglalhatók el. A maszkviselés szabályai változatlanok, azaz a hangverseny és az épületben tartózkodás teljes ideje alatt kötelező az orrot és szájat elfedő maszk használata.

Korábban vásárolt jeggyel vagy bérlettel rendelkező vendégeinkkel minden hangversenyt megelőzően konzultálunk, de alapvetően a következő eljárást követjük:

Amennyiben kedves vendégünk a megváltozott helyzetre való tekintettel nem kíván személyesen részt venni a hangversenyen, úgy a Müpában és a Zeneakadémián tartandó hangversenyeink esetében élő online közvetítés (stream) keretében biztosítjuk számára, hogy jegyének kódját felhasználva az előadást otthona kényelméből, további költségek nélkül, a hangversennyel egyidőben követhesse. A budafoki Klauzál Házban megrendezésre kerülő hangversenyek esetén a koncert megtekintését nagyságrendileg egy héttel később, felvétel formájában tesszük elérhetővé jeggyel rendelkező vendégeink számára, további költségterhek nélkül.

Amennyiben ön, kedves vendégünk, a megváltozott körülmények miatt nem kívánja fenntartani igényét a hangversenyen való részvételre vagy annak online megtekintésére, úgy jegyét visszaváltjuk, ha erre vonatkozó igényét legkésőbb a hangversenyt megelőző utolsó munkanapon déli 12.00 óráig bejelenti a 322-14-88-as telefonszámon vagy a jegy@bdz.hu e-mail címen.

 

Ezzel egyidejűleg decemberi és januári hangversenyeinkre, a hivatkozott rendelkezés visszavonásáig a BDZ kizárólag virtuális koncerttermébe értékesít jegyeket a www.online-bdz.jegy.hu elérhetőségen.

A Cinemusic koncertekre az alábbi linken válthatja vissza jegyét: https://www.mupa.hu/jegyvisszavaltas