Kalán Erika

Kalán Erika

2021 novembere óta dolgozik a zenekarunknál.

Galambos Evelin

Galambos Evelin

2021 novembere óta dolgozik a zenekarunknál.

Ortutay Romola

Ortutay Romola

Nemes László

Nemes László

Alapító igazgató, tanácsadó

Szatur Márta

Szatur Márta

2019 áprilisától tagja a BDZ menedzsmentjének.

Borbély Linda

Borbély Linda

2018 októbere óta dolgozik a BDZ-ben. És igen régóta tagja a szintén Hollerung Gábor által vezetett Budapesti Akadémiai Kórustársaságnak.

Kedvenc zeneszerzője Mozart, kedvenc zeneműve Haydn A teremtés című oratóriuma.

 „Szeretek a BDZ-ben dolgozni, mert jó a közösség, és itt mindenki megvalósíthatja önmagát.”

Varga Ágnes

Varga Ágnes

2014 óta dolgozik zenekarunknál. A zenekar és Hollerung Gábor szerteágazó tevékenységének szervezésében vesz részt.

Eredeti végzettség, a kulturális menedzserség mellett spanyol tanár.

Szabadideje nagy részében a Budapesti Akadémiai Kórustársaságban énekel. Énekesként Bachot és Händelt szereti a legjobban.

„És hogy miért szeretek itt dolgozni? Jó, ha az ember munkaidejében is inspiráló, alkotó légkörben van, és munkájával hozzájárul remek előadások, koncertek létrejöttéhez. Kívánok a zenekarnak ehhez a munkához továbbra is erőt és az eddigihez hasonló kedvet!”

Turcsányi Ildikó

Turcsányi Ildikó

1995 óta dolgozik zenekarunknál. Egész felnőtt korát itt töltötte…

Kedvenc zeneszerző: most éppen Bartók, Sztravinszkij, Richard Strauss, Mozart.
Kedvenc zeneműve hetente változik, de azért vannak fix pontok, pl.: A Kékszakállú herceg vára, Don Giovanni, Seherezádé, Salome.

Három fia van.

„Azért szeretek itt dolgozni, mert bohémság van, ötletelés, változatosság, emberség, rengeteg zene és ingyen parkoló.
Nyilván lehet jobban is, de mi igyekszünk.”

Ortutay Réka

Ortutay Réka

2008 óta tagja zenekarunknak, de már a ’90-es évektől fogva ő készítette a zenekar kiadványait. Zenekarunk PR magazinjának, a Hangolónak egyik alapítója, tördelő szerkesztője.

Kedvenc zeneszerzője egyértelműen Mozart.
Kedvenc zeneműve minden, ami Mozart, valamint Vivaldi versenyművei. Kórusénekesként a régizene, valamint Bach, Händel és Mendelssohn kórusművei a kedvencei. És természetesen Gyöngyösi Levente a zenekar számára írt első szimfóniája, melynek ősbemutatója talán a BDZ legihletettebb pillanatai közé tartozik.

Eredetileg német szakos tanárként végzett az ELTE-n, később laptördelő-képszerkesztői oklevelet szerzett a MÚOSZ-nál, majd kínai orvosi és junior gerincterapeuta végzettséget a ShenNong Intézetben.

Már kisgyermek korától szoros kapcsolatot ápolt a zenével, amit nagymamájával és édesanyjával közös operabérlete szerettett meg vele. Tízévesen gitározni kezdett, de 15 évesen kapcsolatba került Hollerung Gábor kórusával, és az éneklés teljesen beszippantotta. Szerelme a zenével azóta is töretlen.

„A Dohnányi Zenekar egy nagy szerelem! Bár néha idegpusztító a munka, és sokszor kilátástalan volt a zenekar anyagi helyzete, egy-egy legendás koncert, mint Strauss Hősi élete vagy Gyöngyösi I. szimfóniája minden nehézséget elfeledtetett. Szeretek itt dolgozni, mert ide minden nap hazajövök, ahol a Főni bizalmának köszönhetően nemcsak irodistaként, de néha filmesként, dramaturgként is kipróbálhatom magam. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család, együtt ötletelünk, törjük a fejünket, és a legjobb ötleteket meg is valósítjuk! A muzsikusok pedig mindig felülmúlják az elképzeléseinket.
Kívánok magunknak még sok-sok ihletett koncertet, sok örömöt a munkában! Kívánom, hogy maradjon meg ez az inspiráló légkör, és hogy a BDZ megkaphassa egyszer a teljesítményéhez mért erkölcsi és anyagi elismerést.”

Ódor Lajos

Ódor Lajos

2011 óta dolgozik zenekarunknál.

Kedvenc zeneszerzője nincs.

Kedvenc zeneműve: Dubrovay: III. zongoraverseny.

Végzettsége szerint közigazgatási szakközgazdász, pénzügyi közgazdász és hadtáptiszt.

Élete párjával él csendesen, két gyermeke és egyelőre két unokája van.

Fontosnak tartja Berkes Olivér gondolatait: „A zene nyelvét – függetlenül attól, hogy ki milyen nyelven beszél, hol született vagy milyen kultúrából származik – mindenki megérti, hisz ritmusokból és hangokból áll, amik mindenkiből emóciókat váltanak ki. Így egy csodás közvetítő eszköze egy üzenetnek.”

„A BDZ-ben érzem a törődést! Estére teljesen összetörten megyek haza a sok kimutatás, átutalás, fúrás-faragás után. A zenészek viszont nagyon fel tudnak dobni, emberként is és a játékukkal is. Ezért érzem itt jól magam!”