Leírás

Az előadásra minden jegy elkelt, azonban élőben, online is követheti a közvetítést a Müpa honlapján, illetve Youtube csatornáján.


Színházat kínálunk. De a tánccal kiegészülő zenés színházi játékunkban egy szokványos színházi előadásnál jóval nagyobb hangsúlyt kap a zene. Mozart életművének hatalmas palettájáról nagyon sokféle műfajból választottunk részleteket. Megszólalnak szimfóniák, divertimentok, mise, szerenád, különböző hangszerekre írt versenyművek, orgonafantázia és nyilvánvalóan több operarészlet is. A zeneművek egyes színekben a szöveg alatt csendülnek fel, és a drámai szituációt hivatottak alátámasztani, némely zenemű saját jogán kerül előtérbe, vagy éppen Bozsik Yvette koreográfiájához ad alapot bizonyos jelenetekben – hiszen a produkciónak fontos eleme lesz a tánc, a mozgás is.

Az idén szintén 30 éves Bozsik Yvette Társulat művészei alakítják a főszereplők körül sürgölődő inasokat, szobalányokat, akik az urak és úrhölgyek minden titkát ismerik.

A BDZ állandó alkotópartnere, Árva Nóra a tőle megszokott ízléssel és arányérzékkel teremti meg díszletei és jelmezei által azt a sajátosan mai rokokó miliőt, amelyben a szereplők léteznek.

A BDZ maga adja a teljes, élő zenei alapot Hollerung Gábor vezényletével.

Mindazonáltal a produkció sikerének záloga, hogy a hazai színjátszás néhány igazán kiemelkedő művésze jeleníti meg a Choderlos de Laclos által megálmodott, izgalmas és összetett karaktereket. Bakos-Kiss Gábor rendezése ezt a rendkívül sokrétű alapanyagot építi fel úgy, ahogy ez a sokak által jól ismert történet még soha nem került színre.

Előadók

Marquise de Merteuil: Ónodi Eszter
Vicomte de Valmont: Adorjáni Bálint
Madame de Rosemunde: Nagy Mari
Madame de Tourvel: Menczel Andrea
Cecile de Volanges: Törőcsik Franciska
Chevalier Danceny: Dánielfy Gergely
Madame de Volanges: Pápai Erika
Operaénekesek: Kálnay Zsófia, Miksch Adrienn, Rácz Rita

valamint

a Bozsik Yvette Társulat
Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó)
Budafoki Dohnányi Zenekar

Dramaturg: Turcsányi Ildikó
Díszlet-jelmez: Árva Nóra
Koreográfus: Bozsik Yvette
Vezényel: Hollerung Gábor
Rendező: Bakos-Kiss Gábor

műsor

Pierre Choderlos de Laclos: Veszedelmes viszonyok – zenés színházi játék

plakát

2024-02-03 - 19:30
Müpa Budapest - Budapest, Komor Marcell u. 1, 1095
ZENEPLUSZ BÉRLET: VESZEDELMES VISZONYOK
Hozzáadás a naptárhoz