Leírás

Színházat kínálunk. De tánccal kiegészülő zenés színházi játékunkban egy szokványos színházi előadásnál jóval nagyobb hangsúlyt kap a zene.

Mozart életművének hatalmas palettájáról nagyon sokféle műfajból választottunk részleteket. Megszólalnak szimfóniák, divertimentók, mise, szerenád, különböző hangszerekre írt versenyművek, orgonafantázia és természetesen több operarészlet is.
A zeneművek egyes színekben a szöveg alatt csendülnek fel, és a drámai szituációt hivatottak alátámasztani, némely darab saját jogán kerül előtérbe, vagy éppen Bozsik Yvette koreográfiájához ad alapot bizonyos jelenetekben – hiszen a produkciónak fontos eleme lesz a tánc, a mozgás is. A zenekarhoz hasonlóan szintén idén harmincéves Bozsik Yvette Társulat művészei alakítják a főszereplők körül sürgölődő inasokat, szobalányokat, akik az urak és úrhölgyek minden titkát ismerik.

A Budafoki Dohnányi Zenekar állandó alkotópartnere, Árva Nóra a tőle megszokott ízléssel és arányérzékkel teremti meg díszletei és jelmezei által azt a sajátosan mai rokokó miliőt, amelyben a szereplők léteznek. A BDZ maga adja a teljes, élő zenei alapot Hollerung Gábor vezényletével.
Mindazonáltal a produkció sikerének záloga, hogy a hazai színjátszás néhány igazán kiemelkedő művésze jeleníti meg a Choderlos de Laclos által megálmodott, izgalmas és összetett karaktereket. Bakos-Kiss Gábor rendezése ezt a rendkívül sokrétű alapanyagot építi fel úgy, ahogy ez a sokak által jól ismert történet még soha nem került színre.

A MÜPA, a BDZ, a Margitszigeti Színház és a Zempléni Fesztivál közös produkciója.

Előadók

Marquise de Merteuil: Ónodi Eszter
Vicomte de Valmont: Adorjáni Bálint
Madame de Rosemonde: Nagy Mari
Madame de Tourvel: Menczel Andrea
Cecile de Volanges: Törőcsik Franciska
Chevalier Danceny: Dánielfy Gergely
Madame de Volanges: Pápai Erika
Inas: Sikó Koppány

Operaénekesek: Kálnay Zsófia, Miksch Adrienn, Rácz Rita
valamint
a Bozsik Yvette Társulat
a Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó)
Budafoki Dohnányi Zenekar

Súgó: Sütő Anikó
Rendező-asszisztens: Máté Martina
Technikai vezető: Vankó Dániel

Dramaturg: Turcsányi Ildikó
Díszlet-jelmez: Árva Nóra
Koreográfus: Bozsik Yvette
Vezényel: Guido Mancusi
Rendező: Bakos-Kiss Gábor

2024-07-27 - 20:00
Margitszigeti Szabadtéri Színház - 1007 Budapest, Margitsziget Szabadtéri Színpad és Víztorony 23800/3 hrsz.
VESZEDELMES VISZONYOK – zenés színházi játék két részben
Hozzáadás a naptárhoz