Leírás

A Trüffel Quartet tagjai Magyarország egyik vezető zenekarának, a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar diplomás művészei. Rendkívül színes repertoárjukban megtalálható szinte minden stílusú zene a barokktól napjainkig. Egész estét betöltő koncerteket adnak templomokban, színházakban, koncertternekben. Számos komolyzenei koncert mellett gyakran játszanak rock-pop-alternatív zenekarok kísérőjeként, valamint céges rendezvényeken, esküvőkön, családi ünnepeken.

15 éve rendszeres fellépői egy különleges koncertsorozatnak, melyet Budapest híres templomaiban adnak elő heti rendszerességgel (Szent István Bazilika, Mátyás templom, Belvárosi Szent Anna templom). Innen jött Kószás Ágnesnek az a gondolat, hogy az idei Zempléni Fesztiválon ezzel a műsorukkal is meglephetnék a közönséget egy esti koncert keretében.

A kamarazenekar bőgőse, Lázár Gyula szintén a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar tagja, bőgő szólamvezetője. Nem csak a klasszikus zenei élet kiemelkedő alakja, sokoldalúsága megmutatkozik a népzene, a cigányzene és a kortárs művészet terén is. Gabora Gyula, az est szólistája a Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagja. Zenekari muzsikusként, kamaraművészként és szólistaként egyaránt fellép itthon és külföldön. A Nádor Quartet alapító tagja és első hegedűse.

Előadók

Gabora Gyula – hegedű
Bánhegyi Tünde – hegedű
Lajhó Barbara – hegedű
Kusz Viktória – brácsa
Kószás Ágnes – cselló
Lázár Gyula – bőgő

műsor

Mozart: D-dúr templomi szonáta K.124.
Massenet-Thais: Meditation
Pachelbel: Kánon
Vivaldi: A négy évszak

plakát

2022-08-20 - 18:00
Füzérradvány - Károlyi Kastély - 3993 Füzérradvány, Gróf Károlyi Ede út 1.
Trüffel Quartet és barátai kamarakoncertje / Zempléni Fesztivál
Hozzáadás a naptárhoz