Leírás

A koncert anyaga Temesi Berci „Symphosium 40” című dupla szimfonikus lemeze, mely rendhagyó módon készült Werner Gábor és Bubenyák Zoltán segítségével. A zeneszerző eddigi jazz-pop szóló lemezei (2013. On Time / 2015. Satisfied / 2017. III. / 2020. Symphosium 40 / 2021. Time is Not a Magazine) közül ez az első, amelynek hangszerelése nem pop-rock szekcióra készült, hanem kifejezetten szimfonikus hangzás volt a cél.

Temesi Bertalan (Berci) zenei rendező, producer, zenekar vezető, session-zenész, basszusgitár instruktor, eddig több mint 1400 kereskedelmi forgalomba került hangfelvételen dolgozott már, 114 nagylemezen kifejezetten pop-rock műfajban alkotva, szóló karrierje elején a jazz és fúziós zenék irányába elkalandozva. A szimfonikus lemezzel az volt a célja, hogy egy olyan műfaj felé mozduljon, amit addig csak hallgatni és csodálni tudott. Szerette volna mélyebben átérezni egy fuvola, hárfa, klarinét szólamot, és megérteni a hangszerelési folyamatokat.

„Werner Gáborral, a BDZ karmesterével már dolgoztam más produkciókban, és úgy döntöttem, hogy az ő segítségét kérem a partitúrák megírásához, Bubenyák Zoltán szerző társam és barátom pedig a hangszerelést tökéletesítette Gábor segítségével. Azért lett dupla lemez, mert az egyik korongon énekes művek szerepelnek Lombos Márton szövegeinek köszönhetően olyan előadókkal, mint Szolnoki Péter, Veres Mónika, Berkes Olivér, Kálmán Tamás, Vavra Bence, Bencsik Tamara, Nagy Laci Gitano. A második korongon pedig basszusgitárra írt instrumentális művek hallhatók. Szerencsére a koncerten mindkét stílusból fogunk ízelítőt mutatni, és énekesekkel is kiegészül a szimfonikus zenekar.” A lemezen és így a koncerten is elhangzó dalokat Temes Berci írta. Az egyik dalt, amelyeket felelégének szerzett meglepetésként esküvőjükre, saját maga is énekli.

„Sajnos a covid helyzet nem tette eddig lehetővé, hogy élőben mutassam be ezt a rendhagyó dupla lemezt. Most eljött az ideje, és nagyon hálás vagyok Hollerung Gábornak és Werner Gábornak ezért a lehetőségért. Nagy tisztelője vagyok Wolf Péternek és Malek Miklósnak is, akiket csodálattal figyeltem mindig hasonló művek komponálása során. Az ő inspirációjuk is sokat segített a lemez anyagának létrejöttében.”

Előadók

Szolnoki Péter
Bencsik Tamara
Kálmán Tamás
Vavra Bence
Nagy Laci Gitano
Csányi István

Budafoki Dohnányi Zenekar

Vezényel: Werner Gábor

2022-04-13 - 19:00
Klauzál Ház - 1222 Budapest, Nagytétényi út. 31-33.
Temesi Berci: Symphosium 40 a BDZ-vel
Hozzáadás a naptárhoz