Leírás

32. rész
TÁNCZENÉTŐL A RAPIG

Miután a zene évszázadokon át alkalmazott művészet volt, a 19. században kettévált a hangversenytermi és a szórakoztató muzsika előadása és zeneszerzése. Hollerung Gábor elmondja a Zenedoboz TÁNCZENÉTŐL A RAPIG című epizódjában, hogyan alakult ki a bécsi keringő, a polka, milyen jelentőséges volt a Strauss-családnak. Megismerkedhetünk a kánkánnal, tangóval és a rappel.

AZ EPIZÓDBAN ELHANGZIK:
Johann Strauss: Császárkeringő
Offenbach: Orfeusz az Alvilágban – Kánkán
Piazzolla: Liebertango
TuPac: Hit ’em up!
Roland Szentpali: Magnificat

KÖZREMŰKÖDIK:
Veneki Művek – tánc
Illényi Katica – hegedű
Romhányi Áron – rap
László Boldizsár – ének
Országos Egyesített Énekkar
Budafoki Dohnányi Zenekar, vezényel: Hollerung Gábor
………………………………………………………………
Hollerung Gábor ismeretterjesztő zenetanodája epizódonként egy-egy zenei témát taglal, felölelve a zenetörténet teljes spektrumát. A tizenkét perces részekből álló előadás-sorozat negyven epizódon keresztül, akár tízéves kortól élvezhető, színes, változatos módon avatja be nézőit a zene teljességébe.
A sorozat egész nyáron, augusztus végéig friss részekkel várja az érdeklődőket. Az egyes részek a meghirdetett premierek után is megtekinthetők.
A sorozatról további információkat itt talál:

https://bdz.hu/zenedoboz/

Plakát
videó

View this post on Instagram

ZENEDOBOZ AZ INSTAGRAMON! Miután a zene évszázadokon át alkalmazott művészet volt, a 19. században kettévált a hangversenytermi és a szórakoztató muzsika előadása és zeneszerzése. Hollerung Gábor elmondja a Zenedoboz TÁNCZENÉTŐL A RAPIG című epizódjában, hogyan alakult ki a bécsi keringő, a polka, milyen jelentőséges volt a Strauss-családnak. Megismerkedhetünk a kánkánnal, tangóval és a rappel. AZ EPIZÓDBAN ELHANGZIK: Johann Strauss: Császárkeringő Offenbach: Orfeusz az Alvilágban – Kánkán Piazzolla: Liebertango TuPac: Hit ’em up! Roland Szentpali: Magnificat KÖZREMŰKÖDIK: Veneki Művek – tánc Illényi Katica – hegedű Romhányi Áron – rap László Boldizsár – ének Országos Egyesített Énekkar Budafoki Dohnányi Zenekar, vezényel: Hollerung Gábor ……………………………………………………………… Hollerung Gábor ismeretterjesztő zenetanodája epizódonként egy-egy zenei témát taglal, felölelve a zenetörténet teljes spektrumát. A tizenkét perces részekből álló előadás-sorozat negyven epizódon keresztül, akár tízéves kortól élvezhető, színes, változatos módon avatja be nézőit a zene teljességébe. A sorozat egész nyáron, augusztus végéig friss részekkel várja az érdeklődőket. Az egyes részek a meghirdetett premierek után is megtekinthetők. A sorozatról további információkat itt talál: https://bdz.hu/zenedoboz/

A post shared by Budafoki Dohnányi Zenekar (@bdzbudapest) on

2020-07-22 - 14:00
https://www.instagram.com/tv/CC8JRoABB2V/ -
ONLINE KÖZVETÍTÉS! Zenedoboz -Tánczenétől a rapig
Hozzáadás a naptárhoz