Leírás

31. rész
ROCK

A rockzene a 20. század egyik legprogresszívebb művészi irányzata. Hollerung Gábor arra hívja fel a figyelmet a Zenedoboz ROCK című epizódjában, hogy a rockzene segítségével újra lehetősége nyílt minden generációnak és társadalmi rétegnek a zenélésre. Az epizódban a műfajt teremtő Bill Haley-től, Elvisen át a világörökség számára is maradandót alkotó The Beatles-ig és Queenig megvizsgáljuk a kemény ritmus, a leegyszerűsített harmóniák és a fontos, gondolatébresztő szövegek világát. Természetesen a magyar „alapzenekar”, a Hungária sem maradhat ki a felsorolásból és a példakánt említésből.

AZ EPIZÓDBAN ELHANGZIK:
Bill Haley: Rock Around the Clock
Elvis Presley: A Little Less Conversation
The Beatles: A Hard Day’s Night
Queen: Mama
Hungária: Csavard fe la szőnyeget! (a Made in Hungária című filmből)
…………………………………………………………………………..
Hollerung Gábor ismeretterjesztő zenetanodája epizódonként egy-egy zenei témát taglal, felölelve a zenetörténet teljes spektrumát. A tizenkét perces részekből álló előadás-sorozat negyven epizódon keresztül, akár tízéves kortól élvezhető, színes, változatos módon avatja be nézőit a zene teljességébe.
A sorozat egész nyáron, augusztus végéig friss részekkel várja az érdeklődőket. Az egyes részek a meghirdetett premierek után is megtekinthetők.
A sorozatról további információkat itt talál:
https://bdz.hu/zenedoboz/

Plakát
2020-07-21 - 14:00
https://www.youtube.com/bdzbudapest -
ONLINE KÖZVETÍTÉS! Zenedoboz -Rock
Hozzáadás a naptárhoz