Leírás

30. rész
JAZZ

A Zenedoboz JAZZ című epizódjában Hollerung Gábor beszélgetőtársa Sárik Péter jazz-zongorista, zeneszerző. A két zenész arról beszélget, hogyan alakult ki a jazz műfaja, hogyan és hol találkozott az európai hangszeres zene és az afrikai ösztön-zene. Sorra veszik a ragtime, a dixieland, a swing és a latin jazz kialakulását, természetesen izgalmas zenei részletekkel segítve a megértést. Kiderül, hogy a jazz egy nagyon egyszerű műfaj, de közben zseniálisan bonyolult is, és hogy Sárik Péter szerint éppen most a legjobb jazz zenésznek lenni a zenetörtélem eddigi szakaszait vizsgálva.

AZ EPIZÓDBAN ELHANGZIK:
Scott Joplin: The Entertainer
I Got a New Babe – jazz sztenderd
Gershwin: A Foggy Day in London Town
Antoni Carlos Jobim: Aqua de March
Annie Lenox – David Allan Stuart: Sweet Dreams

KÖZREMŰKÖDIK:
BDZ Big Band
Swing à la Django
Sárik Péter Trió
Micheller Myrtill
…………………………………………………………………………………………………………
Hollerung Gábor ismeretterjesztő zenetanodája epizódonként egy-egy zenei témát taglal, felölelve a zenetörténet teljes spektrumát. A tizenkét perces részekből álló előadás-sorozat negyven epizódon keresztül, akár tízéves kortól élvezhető, színes, változatos módon avatja be nézőit a zene teljességébe.
A sorozat egész nyáron, augusztus végéig friss részekkel várja az érdeklődőket. Az egyes részek a meghirdetett premierek után is megtekinthetők.
A sorozatról további információkat itt talál:
https://bdz.hu/zenedoboz/

Plakát
videó
2020-07-16 - 14:00
https://www.youtube.com/bdzbudapest -
ONLINE KÖZVETÍTÉS! Zenedoboz – Jazz
Hozzáadás a naptárhoz