Leírás

29. rész
ELEKTRONiKUS HANGSZEREK

A Zenedoboz ELEKTRONIKUS HANGSZEREK című epizódjában Hollerung Gábor az elektronika és a zene kapcsolatáról beszél. Természetesen a zene sem kerülhette el a „technológiai” fejlődést. Az akusztikus hangzás mellett megjelentek az áram, a különböző programok és mechanizmusok által képzett hangokat használó megoldások. Ma már tudjuk, hogy a zene fejlődésének nem ez a fő iránya, de csodálatos, fület gyönyörködtető, izgalmas és elgondolkodtató, valódi akusztikai élményt nyújtó alkotások születtek. Az pedig nem is kérdés, hogy a populáris zene nem is lenne meg az elektronikus hangszerek adta lehetőségek nélkül.

AZ EPIZÓDBAN ELHANGZIK:
Stockhausen: Az ifjak éneke
Simkó-Várnagy Mihály: Variációk egy magyar népdalra
Gyöngyösi Levente: I. szimfónia – III. tétel
Vangelis: Tűzszekerek
Szörényi – Bródy: Amikor én még kissrác voltam

KÖZREMŰKÖDIK:
Simkó-Várnagy Mihály – elektromos cselló
Szörényi Levente, Bródy János
Budafoki Dohnányi Zenekar, vezényel: Hollerung Gábor
……………………………………………………………………………………………………….
Hollerung Gábor ismeretterjesztő zenetanodája epizódonként egy-egy zenei témát taglal, felölelve a zenetörténet teljes spektrumát. A tizenkét perces részekből álló előadás-sorozat negyven epizódon keresztül, akár tízéves kortól élvezhető, színes, változatos módon avatja be nézőit a zene teljességébe.
A sorozat egész nyáron, augusztus végéig friss részekkel várja az érdeklődőket. Az egyes részek a meghirdetett premierek után is megtekinthetők.
A sorozatról további információkat itt talál:
https://bdz.hu/zenedoboz/

Plakát
videó
2020-07-15 - 14:00
https://www.youtube.com/bdzbudapest -
ONLINE KÖZVETÍTÉS! Zenedoboz – Elektronikus hangszerek
Hozzáadás a naptárhoz