Leírás

Végre megszületett korunk igazi népoperája, amely számos stílusra és műfajra reflektál múltból és jelenből. A megjelenő műfajok közül kiemelendő a rock, amely dramaturgiai funkciójú; az ördögi kifejezésére szolgál. További műfajok és zenei stílusok, amelyek megjelennek ebben a Bulgakov-regényt feldolgozó zeneműben: Rameau, Mozart, klezmer, swing, musical, orosz tömegdal és természetesen a klasszikus zene széles palettája.

A Budafoki Donnányi Zenekar felkérésére született Gyöngyösi Levente alkotása, így a BDZ számára különösen fontos, hogy a 2021 októberében induló operaszerű előadások az Eiffel Műhelyházban minél több ember számára intenzív élményt nyújtsanak. Ehhez ad fogódzót a zenekar ikonikus Megérthető zene sorozatának ONLINE KÜLÖNKIADÁSA, amelyben részletek és zenei értelmezések, háttérinformációk hangzanak el a BDZ és kiváló szólisták előadásában, Hollerung Gábor magyarázataival és vezényletével.

A hangverseny ingyenesen megtekinthető a BDZ YouTube csatornáján: https://www.youtube.com/bdzbudapest

Előadók

Woland – Kálmán Péter
Margarita – Sáfár Orsolya
Mester/Jesua – Balczó Péter
Pilátus – Kovács István
Hella – Rácz Rita
Fagót – Kiss Tivadar
Behemót – Gavodi Zoltán
Hontalan Iván/Levi Máté – Varga Donát
Berlioz/Kajafás – Hábetler András

Budafoki Dohnányi Zenekar

Magyar Állami Operaház énekkara (karigazgató: Csiki Gábor)

előad és vezényel: Hollerung Gábor

videó
2021-10-03 - 11:00
BDZ YouTube - www.youtube.com/bdzbudapest
Megérthető zene ONLINE KÜLÖNKIADÁS – Gyöngyösi Levente: A Mester és Margarita – opera-musical – RÉSZLETEK ÉS MAGYARÁZATOK
Hozzáadás a naptárhoz