Leírás

José Carreras máig a világ egyik leghíresebb tenorja.
Karrierje, melyet maga az élet írt, a könnyűzenében tett kirándulásoktól is színes, de a nagy szerelme az opera maradt. ebben az évadban az „A Life in Music” című, utolsó világ körüli turnéjára indult, amely 2017. január 20-án érkezik Budapestre. „Örülök, hogy ebben a csodás városban énekelhetek, még inkább, hogy ebben a különleges Arénában. Jól emlékszem a nagyszerű magyar közönségre, olyan emberek, akik ismerik a zenét, nagylelkűek és közel állnak a szívemhez.” – mondja a művész.
Budapesti koncertjén a Budafoki Dohnányi zenekar kíséri majd, David gimenez karmester vezényletével. A műsorán szereplő operákat, operetteket, musicaleket és a századforduló csodás dallamait, egy szoprán énekes közreműködésével kelti életre.
„Olyan dalok ezek, amelyek mindig is megmozgattak. Akárhányszor hallom őket, lázba hoznak, szenvedély és érzelem van bennük. Megpróbálom a hangommal kifejezni a szívemben és lelkemben rejlő érzéseket. tudjátok, szenvedélyes, mediterrán ember vagyok, én ott születtem!” – mondja Carreras.
Jose Carreras egy hónappal a magyarországi koncertje előtt ünnepli 70. születésnapját, így az utolsó turné és a különleges jubileum egy igazán felejthetetlen, csodás dallamokkal és emlékekkel tűzdelt koncertet ígér. Az este során José Carreras életpályájának fotói jelennek meg a képernyőn, melyek méltóképpen illusztrálják majd a dalokat, életének a dallamát.

előadók

Budafoki Dohnányi Zenekar

Vezényel: David Gimenez

2017-01-20 - 20:00
Papp László Sportaréna - 1143 Budapest, Stefánia út 2.
JOSÉ CARRERAS – A LIFE IN MUSIC
Hozzáadás a naptárhoz