Leírás
A Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége a nemzetközi pandémiás helyzet kezelésére hozott korlátozó intézkedések feloldását egy közös, egy hétvége alatt megvalósuló „Grand Opening – Összefogás” elnevezésű klasszikus zenei koncertsorozattal kívánja köszönteni, amely 14 helyszínen 14 egy-egy órás hangversenyt jelent.
Magyar zeneszerzők, magyar zenészek közreműködésével, szimfonikus koncertekkel, kamarazenei művekkel és könnyedebb hangvételű programokkal is készülnek az előadóhelyek. Vác, Pécs, Gödöllő, Gyula, Kecskemét, Kőszeg, Sopron, Szentendre, Nagykanizsa, Sárospatak, Eger és Budapest helyszínein ingyenes, ültetett koncertekre van lehetőség előzetesen helyet foglalni a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége (www.artfestivals.hu) és tagszervezetei honlapján, illetve a koncertek helyszínén lehet.
A Budafoki Dohnányi Zenekar Sárospatakon, az SRK Wáberer Sportcentrumban ad izgalmas műsorú koncertet, hiszen az augusztusi Zempléni Fesztivál rezidens zenekarként elsősorban a zempléni térség színpadain lép majd fel.
A koncert ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrációs jegyek igénylése: https://artfestivals.jegy.hu/program/grand-opening-sarospatak-122807/717738
Előadók

Berán Gábor – hegedű

Kusz Viktória – brácsa

Lázár Gyula – nagybőgő

Horváth Marcell – klarinét

Szabó Dániel – cimbalom

 

Budafoki Dohnányi Zenekar

Vezényel: Hollerung Gábor

műsor

Erkel Ferenc: Ünnepi nyitány
Gyöngyösi Levente: Szerelem
Kodály Zoltán: Galántai táncok (az eredeti népzenei gyűjtésekkel)

2021-06-05 - 19:00
SRK Wáberer Sportcentrum - Sárospatak, Tompa Mihály u., 3950
„GRAND OPENING – ÖSSZEFOGÁS”
Hozzáadás a naptárhoz