Leírás

A Budafoki Dohnányi zenekar és a BobBon matiné immáron második éve indít közös ismeretterjesztő sorozatot, mely játékos könnyedséggel vezeti be az ifjúságot a zene szeretetének mind mélyebb bugyraiba.

A sorozat játékmestere: Lukácsházi Győző.

A sorozat első, izgalmas hangszereket bemutató előadásának közreműködője az Amerikában rendezett, sAVVY Chamber Music Competition, innovatív zenei tendenciákat támogató versenyen közönségdíjat nyert együttes, a Melodika Projekt. Már a nevük is mutatja, hogy gyakran megfordul kezükben a “fújt zongora”, azaz a melodika, de ezzel még nincs vége az izgalmas hangszereknek. Az ütőhangszerek között a xilofon mellett a gyerekek meghallhatják a cajon és a boomwhacker hangját is.

Előbbi azért lehet ismerős, mert napjaink könnyűzenéjében is gyakran feltűnik, míg az utóbbi az egyik legfrissebb zenepedagógiai eszköz. A trió harmadik tagja gitáron játszik, ennek megfelelően a repertoár is egzotikusabb, mint általában: Bach, Mozart, grieg és Bartók szerzeményei mellett Piazzolla és Albéniz tangói is megszólalnak, sőt, tarrega híres “csengőhang-keringője” is egyedi átiratban kerül bemutatásra.

2017-09-30 - 15:00
Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ - Budapest, Nagytétényi út 31-33, 1222
BDZ JUNIOR – JÁTÉK A KLASSZIKUSOKKAL
Hozzáadás a naptárhoz