Leírás

A Zempléni Fesztivál hosszú évek óta nem csak munka a Budafoki Dohnányi Zenekar számára. A zenekari tagok, barátok közös kikapcsolódását is jelenti egyben; a sárospataki várudvar egyedülálló akusztikájú koncertjei mellett több időt tölthetnek el együtt ezen a gyönyörű vidéken, mint amire az év átlagos napjaiban a próbák és koncertek hosszú sora mellett lehetőség nyílik. A BDZ tagjaiból álló kisegyütteseknek is rendszeres fellépési lehetőséget ad a Fesztivál.

Az együttest egy Sárik Péter zeneszerző általi felkérés hívta életre 2015-ben. Péterrel korábban már többször volt szerencséjük együtt dolgozni a BDZ-ben és más produkciókban is. 2015 tavaszán azonban egy vonósnégyest kért zenekarból a „Meztelen bohóc” című darabjának egyik stúdiómunkájára. Az azonnali egymásra hangoltság és a jó hangulatú közös muzsikálás hevében még aznap megfogalmazódott bennük, hogy mi lenne, ha „megalakulnának” így négyen. Ezután már egyik felkérés jött a másik után: a templomi koncertektől kezdve a különböző rendezvényeken át önálló, egész estét betöltő hangversenyeket is adtak.

A Trüffel Quartet könnyed, mindenki számára közismert és kedvelt műsora nem csak szórakoztató, de igényes és tartalmas kikapcsolódást ígér közönségének. Híres filmzenék betétdalait, keringőket és különleges tangókat játszik majd a Quartet augusztus 15-én Tolcsván, a Szirmay-Waldbott Kastélyban.

Előadók

Bánhegyi Tünde – hegedű
Lajhó Barbara – hegedű
Kusz Viktória – brácsa
Kószás Ágnes – cselló

plakát

2021-08-15 - 18:00
Tolcsva, Szirmay-Waldbott Kastély - Tolcsva, Kossuth Lajos út 37, 3934
A TRÜFFEL QUARTET A ZEMPLÉNI FESZTIVÁLON
Hozzáadás a naptárhoz