Leírás

Ahogy magukat jellemezték: négy gengszter – négy hangszer. Név szerint Kristó-Varga Nikolett és Nagy Szilvia (hegedű), Tuza Boglárka (brácsa) és Mészáros Brigitta (cselló).

A Zempléni Fesztivál hosszú évek óta nem csak munka a Budafoki Dohnányi Zenekar számára. A zenekari tagok, barátok közös kikapcsolódását is jelenti egyben; a sárospataki várudvar egyedülálló akusztikájú koncertjei mellett több időt tölthetnek el együtt ezen a gyönyörű vidéken, mint amire az év átlagos napjaiban a próbák és koncertek hosszú sora mellett lehetőség nyílik. A BDZ tagjaiból álló kisegyütteseknek is rendszeres fellépési lehetőséget ad a Fesztivál.

A MYNK Quartet a pandémia alatt is bővítette repertoárját újonnan elkészült átdolgozásokkal, melyek a tőlük megszokott zenei stílusokban fognak megszólalni. Sokan úgy hiszik, hogy a vonósok csak klasszikus zenét tudnak vagy szeretnek játszani. A MYNK küldetése, hogy beavassa a közönséget a vonóshangszerekre átírt, élvezhető könnyűzenébe. Kalandoztak már a funky, ragtime, swing, rock, pop sőt a latin jazz világába is. Hogy idén merre visz az útjuk, meghallhatja, aki eljön a koncertjükre.

Előadók

Kristó-Varga Nikolett – hegedű
Nagy Szilvia – hegedű
Tuza Boglárka – brácsa
Mészáros Brigitta – cselló

plakát

2021-08-20 - 16.00
Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet - 3931 Mezőzombor, Disznókő dűlő, 3931
A MYNK QUARTET A ZEMPLÉNI FESZTIVÁLON
Hozzáadás a naptárhoz