A BDZ karmestere Budafok-Tétény idei díszpolgára

Budapest XXII. kerület Önkormányzata idén Hollerung Gábornak ítélte a Kerület díszpolgára elismerést. A Liszt Ferenc-díjas művészt a szimfonikus zenét kedvelőknek biztosan nem kell bemutatni, de könnyen lehet, hogy a Forma-1 rajongói is felismerik a Budafoki Dohnányi Zenekar karmesterét.

A 66 éves Hollerung Gábor 1989 óta a Budafoki Dohnányi Zenekar vezető karmestere. Az azóta eltelt 31 évben sikert sikerre halmozott, a társulattal túlzás nélkül körbezenélte Európát, felléphetett New Yorkban, idén pedig a Hungaroring egyik kanyarjában is vezényelhetett, hiszen a BDZ játszotta el a Himnuszt a Forma-1 Magyar Nagydíján. Útinaplója mellett a vitrinje sem üres, pályája során ugyanis olyan elismeréseket érdemelt ki, mint a Liszt Ferenc-díj, a Jeruzsálem-díj, vagy a Budapestért díj, 2002-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, valamint kétszer, 1998-ban és 2008-ban is bezsebelte a zenei körökben igencsak sokra tartott Artisjus-díjat.

Hollerung Gábor szeptember 4-én vette át az elismerést, amelyet 2011 után ítéltek oda ismét zenésznek – akkor Hegedűs Endre zongoraművészt tüntették ki, még korábban, 1998-ban pedig a szintén zongorista, Jandó Jenőt díjazták.

Alább a zenekar Facebook oldaláról szemezgettünk a nézői visszajelzésekből:

„Gratulálok, csodás a művészúr munkássága!”
„Nagyon megérdemelt elismerés, szìvből gratulálok!!! „
„Szeretettel gratulálunk ! Sok szép évet ilyen szuper koncertekkel kívánunk ( magunknak is) !!!!”
„Gratulálok! Kiváló ember kapja az elismerést!”
„Gratulálok, és köszönöm a sok szép hangversenyt!”
„Szeretettel gratulálok a megérdemelt elismeréshez! További jó egészséget és jó munkát kìvánok!”