„Ez most komoly?” – Szimfonikus sulikoncertek

Zenekarunk budafoki születésű, részben budafoki fenntartású, ma is erős budafoki kötődésű. Így, amikor felmerült bennünk az igény egy fiatalokat, iskolásokat célzó, ismeretterjesztő koncertsorozat megszervezésére, a budafoki iskolásokat vettük „górcső” alá. Egyeztettünk, szerveztünk, terveztünk, és az lett a vége, hogy 2019. október 16. és 22. között, öt hétköznap során valamennyi budafoki iskolásnak – legyen kisiskolás vagy középiskoláját elhagyni készülő kamasz – lehetőséget adunk, hogy iskola időben, ingyenesen, Hollerung Gábor gyerekekre szabott magyarázataival fűszerezve közelebb kerülhessen a klasszikus zenéhez. Nem zenetörténeti kiselőadásokra készülünk, hanem kulcsot szeretnénk adni a kezükbe ahhoz, hogy érteni, élvezni tudják a komolyzenét. Szimfonikus koncerteket, amolyan Megérthető zene – junior különkiadásokat tárunk a budafoki gyerekek elé; a következő műsorszámokat, azok részleteit, alapvetően ugyanarra a koncertműsorra felfűzve, de természetesen a korosztályi különbözőségeket figyelembe véve, mind a véglegesen felcsendülő zenék, mint a magyarázó szövegek tekintetében.

Műsoron:

Mendelssohn: Szentivánéji álom – nyitány, John Williams: Harry Potter, Berlioz: Fantasztikus szimfónia – Boszorkányszombat, Csajkovszkij: A diótörő – Drazsék, Rimsky-Korsakov: Dance of the Tumblers, Bartók: A fából faragott királyfi, Sztravinszkij: Tűzmadár – Kashchei tánca, finale, Rossini-Respighi:  A varázsdoboz – Kánkán.

Kezdeményezésünkből hagyományt szeretnénk teremteni. Bízva abban, hogy jövőre már maguk a gyerekek fogják követelni a folytatást.

A koncertek zártkörűek, a rendezvény kifejezetten a budafoki kisiskolások számára jött létre.

Print Friendly, PDF & Email