Händel: Utrechti Te Deum és Jubilate

Händel: Utrechti Te Deum és Jubilate

 

Csereklyei Andrea
Megyesi Schwartz Lúcia
Gavodi Zoltán
Szrekován János
Blazsó Domonkos
Budapesti Akadémiai Kórustársaság
Budafoki Dohnányi Zenekar

 

Vezényel: Hollerung Gábor

 

A Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ) Magyarország egyik legdinamikusabb és legsokoldalúbb szimfonikus zenekara. A fenntartó Budafok-Tétény Budapest XXII. Kerület Önkormányzata jóvoltából 1993 óta hivatásos együttes az elmúlt negyedszázadban az ország egyik vezető együttesévé vált.
A zenekar ügyvezető-zeneigazgatója Hollerung Gábor, Liszt-díjas, Érdemes művész, karmestere Werner Gábor. A 2018. évtől a zenekar Első Vendégkarmestere a nemzetközi hírű, osztrák-olasz zeneszerző-karmester Guido Mancusi, rezidens zeneszerzője pedig korunk egyik legtehetségesebb magyar komponistája, akihez a zenekart sok közös munka és ősbemutató köti: Gyöngyösi Levente.
A BDZ augusztus 12-ei, gödöllői koncertjén Händel első angol nyelvű vallásos műve, az Utrechti Te deum és Jubilate csendül fel, amely az 1713-as Utrechti Béke megünneplésére született. Ez volt a brit királyi család első megbízása a zeneszerző számára, és Händel ezzel meg is alapozta londoni karrierjét. A művet a szerző halála után is sokszor játszották a londoni Szent Pál katedrálisban. A Gödöllői Királyi Kastély látogatói ezen az estén a BDZ előadásában, kiváló magyar szólisták közreműködésével hallgathatják meg ezt a hazánkban viszonylag ritkán felcsendülő barokk oratóriumot.

 

Bővebben: barokkrandevu.hu/

Print Friendly, PDF & Email

Dátum

2018. augusztus 12.

Időpont

20:00

Helyszín

Gödöllői Királyi Kastély - Lovarda
QR Code