Budafoki Dohnányi Zenekar

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

2008-08-29 19:30:00

Műsor


Tango Sensual
tánc-show

Táncosok:
Guillermo Merlo
Fernanda Ghi
Budai László
Glotz Mária
Götz Andrea
Szõllõsi András
Kulik Johanna
Santiago Maciel
Ének:
Vámos Veronika

  
Ismertetõ:

Monumentális tangókoncert több mint száz zenésszel és táncossal!

A Budafoki Dohnányi Zenekar Hollerung Gábor vezényletével, a Tango Esperimento zenekar, Vámos Vera énekesnõ, a világbajnok argentin táncospár Guillermo Merlo és Fernanda Ghi, valamint a legnépszerûbb magyar tangótáncosok, köztük a világbajnok Budai László és partnere Glotz Mária, Götz Andrea és Szõllõsi András, az európabajnok és világbajnoki döntõs Kulik Johanna és latin-amerikai partnere Santiago Maciel, illetve az Argentin Tangó Táncszínház táncosai közremûködésével többek között Astor Piazzolla mûveibõl adnak elõ.

A két zenekar elõször dolgozik együtt egy ilyen megaprodukció létrehozásában. A Dohnányi Zenekart és karmesterét Hollerung Gábort valószínûleg már nem kell bemutatni, a Tango Esperimento a tangó ún. \"nuevo\" vagyis modern akusztikus jazz eszközöket felhasználó irányzatának friss, fiatalos képviselõi, akik megalakulásuk után azonnal fesztiválok állandó szereplõivé váltak.

A meghívott külföldi táncosok a világ számos színpadán bizonyították már tehetségüket: 2004 és 2006 között Fernanda Ghi és Guillermo Merlo háromszor táncolt teltház elõtt és idén is fergeteges show-ra számíthatunk tõlük! Budai László és Glotz Mária, Kulik Johanna valamint Szõllõsi András és Götz Andrea hazánk argentin tangó élvonalának méltán népszerû képviselõi akik mindig megmozgatják a közönséget.