Dohány utcai zsinagóga

2015-09-06 19:00:00 Budapest, 1074 Dohány u. 2.

Műsor

Filmzenék a nagyvilágból

Koncert filmvetítéssel

 

A Budafoki Dohnányi Zenekar egyedülálló kezdeményezése 2009-ben indult útjára és mára valóságos sikersorozatot tudhat maga mögött. A műsor elhangzott már többek között a Bu­dapest Sport Arénában, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a Grazi Stadthalléban és szinte valamennyi jelentős budapesti hangversenyhelyszínen.
 
A filmzenékből összeállított koncertek műsorán a leghíresebb filmzene-szerzők művei csendülnek fel, mint John Willams, James Horner, Klaus Badelt, Rózsa Miklós és mások. Emellett azonban minden alkalommal szerepel a műsoron több olyan klasszikus zenei alkotás, amely egy-egy híres film révén vált igazán ismertté a komolyzenében egyébként járatlan közönség számára is (például: Mascagni: Parasztbecsület Intermezzo – Keresztapa, Csajkovszkij: 1812 – V, mint vendetta). A hangversenyek különlegessége, hogy a zeneszámok mellett az adott filmekből készült kisfilmek, élő klipek élményszerűen mutatják meg a film és a zene kapcsolatát.
 
Vezényel: Hollerung Gábor
 

 
 
 
A program gerincét az utóbbi évtizedek legnagyobb kasszasikerei alkotják (Jurassic Park, Indiana Jones, Harry Potter, ET, Karib-tenger kalózai, Titanic), de helyt kapnak régebbi klasszikusok is (például: Ben Hur). A műsorból soha nem maradhat el a humor. Valóságos karmesteri bravúrnak számít például a híres Chaplin-film, a Diktátor, Brahms V. magyar táncának dallamaival való élő zenei kísérete, amelyben a zenekar utánozhatatlan virtuozitással szinkronizálja a vásznon zajló eseményeket.
 
Az előadást a magyar közönség számára Hollerung Gábor karmester szellemes, tartalmas összekötő szövegei teszik még emlékezetesebbé, valóban közel hozva a zeneműveket a hallgatósághoz.

Jegyvásárlás itt