Közel 1500 énekes lép fel a Kórusünnepen a Müpában

 2018. május 18. és 21. között harmadik alkalommal találkozik a kórusok krémje a Müpában. 
 
A III. Budapesti Nemzetközi Kórusünnep keretében Amerikától kezdve Norvégián át Tajvanig közel 1500 énekes lép színpadra, ahonnan természetesen nem hiányoznak majd a legjobb hazai kórusok sem. A sokszínű versenyfellépések, az esti és éjszakai hangversenytermi koncertek között a kórusok az Átriumban és a Fesztivál Színházban adnak ingyenes koncerteket, hogy három napon át valóban az egész házban zengjen az ének!
 
A május 18-i nyitókoncerten kilenc ország kórusai engednek bepillantást nemzetük kóruskultúrájába. A hangversenyen olyan világhírű a cappella együttesek is fellépnek, mint a svéd The Real Group, a Jazzation vagy a Sjaella. Az említett három csapatot május 19-én a Budapest Kongresszusi Központban, egy önálló és garantáltan lenyűgöző előadás keretében is meghallgathatjuk, emellett ugyanezen a napon Norvégia, Svédország és Horvátország egy-egy kiváló kórusa ad felejthetetlen gálakoncertet a Müpában.
 Május 20-a igencsak mozgalmas napnak ígérkezik, hiszen már déltől zajlik a Grand Prix, ahol a korábbi években rangos díjakkal kitüntetett énekkarok lépnek fel, illetve azok a kórusok, akik az előző napi Nemzetközi Kórusversenyen megszerezték a megfelelő kvalifikációt. A 16 órakor kezdődő V4 Kórusgálán  Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország folklórjából és kóruskultúrájából kapunk ízelítőt négy kiváló, többszörösen díjnyertes énekkar előadásában, 18 órakor pedig különleges helyszínen, a Müpa Átriumban ad koncertet egy olasz, egy német és egy magyar kórus. 20 órakor a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben a kórusirodalom egyik legnépszerűbb oratóriumát, Händel Messiását mintegy 400 fős nemzetközi kórus szólaltatja meg a Budafoki Dohnányi Zenekar közreműködésével, illetve Hollerung Gábor vezényletével. A Magyarországon eddig soha nem hallott verzió átmenetet képez az évszázados, monumentális előadógárdát igénylő tradíció és a hetvenes évektől alkalmazott autentikus előadásmód között, és a közönség nagy örömére 21-én este újra meghallgatjuk az előadást.
 
20-án 22 órakor hamisítatlan karneváli hangulatot teremt Zengető című programunk, amely keretében a kórusok a szó szoros értelmében megzengetik a Müpa teljes épületét. Ugyanezen a napon éjfélkor muzsika és fény varázslatos harmóniában jelenik meg: Éjszakai interaktív hangversenyünkön a produkciókhoz különleges fényjáték is társul. 
 
A fesztivált május 21-én 16 órakor a Győztesek Gálakoncertje zárja, amelyen a kórusverseny egyes kategóriáiban díjazott énekkarait hallhatja a közönség. Tartson velünk!

BÉRLETAKCIÓ 2018-2019

Bérlet átvétel: 
2018. április 23-27. 
 
- 1087 Bp., Kerepesi út 29 b, BDZ művészeti titkárság
hétfő, kedd, szerda, péntek:  9:00-12:00
csütörtök: 14:00-18:00
 
 - Klauzál ház 
péntek 18:00-20:00

Köszönjük! 

Változás!

Tájékoztatjuk kedves közönségünket, hogy Rost Andrea betegsége miatt március 18-án Rálik Szilvia operaénekesnő lép színpadra a Marica grófnő című előadás címszerepében.
 

2018. március 11. vasárnap 11:00 Zeneakadémia

 
 

2018. március 3. szombat 19:30 Zeneakadémia

  

2018. február 16. péntek 19:30 Müpa

  

2018. február 16. Müpa

 
 

Vezényel: Cser Ádám

 
 

2018. február 2. péntek 19:30 Pesti Vigadó - Vivaldi - Piazzola - Négy évszak 

Aranybál 2018

Aranybál 2018

  

Aranybál 2018

 
 

Közkívánatra: BDZ újévi koncert ráadás!

 

CINEMUSIC 2017

 
 

Gyöngyösi: Mester és Margarita

 
 

BÉRLETAKCIÓ 2017-2018

 
 

Budafoki Hangversenyesték

 
 

Hegedűs Endre és a BDZ

 
 

2017. március 10. 19:00 Klauzál ház

 
 

2017. március 5. 18:00 Klauzál ház

 
 

2017. február 25. 19:30 Zeneakadémia

 
 

Ma este a Zeneakadémián

 
 

Aranybál

 
 A Budafoki Dohnányi Zenekar és a Klasszik Rádió 92.1 – a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával – első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervezi meg az Aranybált a pesti Vigadó épületében. A hagyományos báli helyszínnek számító Vigadó helyén az első bált 1833-ban rendezték meg, amely – Pesten akkor még egyedüli koncertteremként – a legmagasabb szintű kultúra otthonává vált, a téli időszakban zsúfolt báli programmal.
 
Az első Aranybállal felidézzük a XIX. századi társasági életet, a bálok aranykorát. Egy olyan kiemelkedő színvonalú bált rendezünk, amely igényes klasszikus zenei koncertet, vidám szórakozást és könnyed táncos programot kínál a vendégek számára. A bál első részében a Budafoki Dohnányi Zenekar Hollerung Gábor vezényletével komolyzenei koncertet ad a vacsorához. Az est szólistája Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas koloratúrszoprán lesz. A báli hangulatot palotással és keringőkkel a Duna Művészegyüttes táncosai teremtik meg. A bál második felében a hagyományos tánc- és könnyűzene különleges stílusötvözetét megteremtő – Magyarországon és külföldön már egyaránt sokszor bizonyított tagokból álló – Swing a la Django zenekar lép fel. Az együttes zenéjében harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing és sanzonok világa, a tangó és a jazz, melynek eredménye az az egyedi stílus, melyet ők Hungarian django swingnek neveznek. Nincsen emlékezetes bál ceremóniamester nélkül: a házigazda ezen az estén Hajós András lesz, aki gondoskodni fog arról, hogy megteremtse a jó hangulatot. Az est folyamán tombolajáték is lesz – kis szerencsével és jegyet vásárolva a vendégek jó eséllyel értékes nyereményekkel térhetnek majd haza.
 

Ma este a Müpában!

  

2016. december 4. müpa

 

Búcsú Kocsis ZoltántólA Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar nevében mély megrendüléssel búcsúzom Kocsis Zoltántól. 
Kocsis Zoltán egy zseni, a zene nyelvének egyik legnagyobb ismerője volt, aki nem csupán az ösztöneire, tehetségére, hanem a hihetetlen szakmai és tárgyi tudására is tudott támaszkodni. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy többször is együtt dolgozhattunk vele. Világviszonylatban is páratlan zenekari nevelő volt, olyan tudással és megtéveszthetetlen művészi látásmóddal, zenei értékrenddel, ami nagyon fog hiányozni a magyar zenei életből, elmondhatatlan űrt hagyva maga után. Nagyon szerette zenekarunkat, nagyra becsülte a tagjait és sokszor állt ki az együttes mellett, fontosnak tartva az utánpótlás nevelésben betöltött szerepét, elismerve a zenekar mára elért szakmai színvonalát, sikereit.
Megrendítő volt utolsó budapesti koncertje, ahol Bartók Kékszakállúját vezényelte végtelen letisztultsággal, mélységgel, bölcsességgel. Az ember agyán ekkor átvillant egy pillanatra, hogy talán érzi ő is a véget, és mindaz, amit hallunk, talán már a testamentuma… 
Minden igazi művész vágya, hogy utolsó percig a hivatásának élhessen, az értéket és a művészetet szolgálhassa. Kocsis Zoltán ilyen ember volt.
Reméljük, a magyar zenei életben lesz annyi erő és tudás, hogy az általa képviselt értékeket értse, és képes legyen méltó módon követni.

Hollerung Gábor
 
 
 

DIVERTIMENTO - Táncjáték

 

Zeneértő leszek - Bonbon matiné a Klauzál házban!

  

Isten éltesse Nemes Lászlót!

A Budafoki Hangversenyesték sorozat idei első koncertjét a Budafoki Dohnányi Zenekar Nemes László alapító karnagyának, Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Díszpolgárának tiszteletére ajánlja, 80. születésnapja alkalmából.

 

FONTOS: Ma este megtartjuk koncertünket a Zeneakadémián!

Az épület minden bejáratához el lehet jutni, azok nyitva vannak, de kérjük, hogy a lezárások miatt számoljanak azzal, hogy a környéket nehezebb megközelíteni. Tekintettel a környéket érintő forgalom-elterelésekre, az épülethez célszerű gyalogosan, a Nagymező utca, vagy a Liszt Ferenc tér irányából érkezni. Az odautazásnál számoljanak hosszabb menetidővel. A ma esti koncert főpróbája sikeresen lezajlott: mindenkit szeretettel várunk! 

Indul az évad!

  

Próbajáték nagybőgő tutti állásra

 A BUDAFOKI DOHNÁNYI ERNŐ SZIMFONIKUS ZENEKAR
próbajátékot hirdet NAGYBŐGŐ TUTTI állásra
 
A próbajátékon való részvétel feltétele a szakmai irányú diploma megléte.
 
A BUDAFOKI DOHNÁNYI ERNŐ SZIMFONIKUS ZENEKAR
próbajátékot hirdet  
 
 
NAGYBŐGŐ TUTTI
állásra
 
A próbajáték anyaga:
Dittersdorf: Nagybőgőverseny 1. tétel Gruber kadenciával
 
Zenekari állások:
Beethoven: IX. szimfónia 4. tétel
Brahms: II. szimfónia 4. tétel
Bartók: A kékszakállú herceg vára
Smetana: Az eladott menyasszony
Mozart: Haffner szimfónia 4. tétel
Verdi: Otello
 
 
 
IDŐPONT: 2016. október 5. 10 óra
 
HELYSZÍN: 1087 Budapest, Kerepesi út 29/B. IV. épület
 
JELENTKEZÉS: az info@bdz.hu  e-mail címen, vagy a +361/322-1488-as telefonszámon
lakcím, telefonszám, magyar nyelvű önéletrajz mellékelésével, Drucker Zsuzsa művészeti titkárnál (+36306702440) 2016. szeptember 20-ig.
 
 
A zenekari állások kottáit a jelentkezés beadása után, egyeztetés alapján lehet átvenni a zenekar titkárságán.
 
A próbajátékon zongorakísérőről nem tudunk gondoskodni.
 
 
Budapest, 2016. augusztus 18.
 
 
 
Hollerung Gábor
ügyvezető, zeneigazgató
 
 

2016. augusztus 19. 20:00 Tokaj, Fesztiválkatlan - Rossini: A sevillai borbély

 

25. Zempléni Fesztivál nyitókoncert

 Augusztus 12. 20:00 Sárospatak, Rákóczi-vár
 
W. A. Mozart: Sinfonia Concertante - K. 364

Bartók Béla: A Kékszakállú herceg vára
 
---------
 
Szólisták:

Kokas Katalin (brácsa), Kelemen Barnabás (hegedű)
 
Az opera szereposztása:

Judit - Meláth Andrea
A herceg - Kálmán Péter
Közreműködik: a Budafoki Dohnányi Zenekar
 
Vezényel: Hollerung Gábor

További információ itt!
 

International Choral Celebration 2016

  

2016. június 25. Tokaj - Fesztiválkatlan

 
 

2016. május 26. 19:30 Olasz Intézet

 
 

2016. május 16. 19:30 Müpa

  Händel: Dettingeni Te Deum
Bartók: Cantata profana
 
Közreműködnek:
Tatai Nóra – szoprán
Balog Eszter – alt
Varga Donát – tenor
Szegedi Csaba – bariton
Kocsis Holper Zoltán - basszus
Országos Egyesített Kórus

Vezényel: Hollerung Gábor
 
 
 
 
 
 
Az „Énekel az ország” elnevezésű kezdeményezés az 1986-ban indult Fővárosi Középiskolások közös hangversenye projektből nőtte ki magát országos rendezvénnyé. A vállalkozás a magyar zenei életben egy párját ritkítóan sikeres kezdeményezés, amelyben a legkülönbözőbb korú és képzettségű zenebarátok gyűlnek össze az ország minden tájáról, hogy az oratóriumirodalom legnagyobb alkotásait közösen előadhassák. 
A koncert során maradandó zenei élménnyel gazdagodnak mind a résztvevők, mind pedig a közönség.
 

Ma este a budavári MTA dísztermében:

 Malcolm Bilson zongoraestje

 A Budavári Önkormányzat által vásárolt Graf fortepiano avató koncertje

Beethoven: d-moll szonáta, Opus 31/2
Beethoven: E-dúr szonáta, Opus 109
* * *
Schubert: D-dúr szonáta, D. 85
Chopin: C-dúr mazurka op. 24/2.
Chopin: cisz-moll mazurka op. 63/3
Chopin: cisz-moll keringő op. 64/2
              Chopin: Asz -dúr keringő op. 31/1
 

BÉRLETAKCIÓ 2016-2017

Lezárult a bérletakciónk foglalási szakasza. Aki átutalásos fizetést választott, kérjük utalja át a bérletek árát, április végén postázzuk a bérleteket.
Aki készpénzes fizetést választott, őket szeretettel várjuk 2016. április 18-22-ig a 1087 Bp, Kerepesi út 29 b szám alatt (H, K, Sze, P 9:00-12:00, Cs 14:00-18:00).
A Klauzál házban 2016. április 22-én 18:00-tól a koncert szünetéig, valamint április 23-án 9:00-12:00 között tudják átvenni a bérleteket. 

BÉRLETAKCIÓ 2016-2017

2016. március 31-én 0 órától indul bérletakciónk következő szakasza, melyben bárki választhat a fennmaradt helyek közül.  

Ma este a Müpában - Bach: János Passió

 Online olvasható Hangoló Magazinunk János Passió különszáma! 

BÉRLETAKCIÓ 2016-2017

Kedves Közönségünk!

Hamarosan elindul a 2016-2017-i évi bérletakciónk!
2016. március 18-ától foglalhatnak azok, akik ugyanazokat a helyeket szeretnék jövőre is megváltani, melyeken idén is ültek.
Nem kell nagyon sietni, hiszen egészen 2016. március 30-ig MINDENKI CSAK A SAJÁT HELYÉT FOGLALHATJA LE! 
Ezután, vagyis március 31-től viszont az úgynevezett "szabad rablás" időszaka következik; ebben a periódusban a még szabad helyek közül aki gyorsabban foglal, azé a hely.
A jövő évi bérletműsorokat folyamatosan töltjük fel, és a Bérleteink menüpont alatt megtekinthetők a programok.


 

2016. március 6. 11:00 Zeneakadémia

 
 

2016. március 5. Zeneakadémia

 
 

Kárpátaljai versenygyőztesek fellépése a BDZ koncertjén

A Magyar Művészeti Akadémia és a Budafoki Dohnányi Zenekar bemutatja a kárpátaljai I. Bartók Béla komolyzenei tehetségkutató verseny két győztesét.
Az MMA támogatásával először 2015-ben rendezték meg Kárpátalján ezt a komolyzenei versenyt, melyen 5 és 19 éves kor között indulhattak a gyerekek, három korcsoportban. A vetélkedőre magánénekkel, vagy klasszikus hangszeres előadással lehetett jelentkezni. 
A legkiválóbb fiatal tehetségeket és tanáraikat az MMA magyarországi jutalomutazásra hívta meg. Ennek keretében a Budafoki Dohnányi Zenekar a verseny két győztesének páratlan lehetőséget ajánlott fel: bemutatkozhatnak a nagyközönségnek a MÜPÁ-ban, a zenekar 2016. február 27-i hangversenyén. Ezen a koncerten Bach, Respighi, és Richard Strauss monumentális alkotásai mellett a tíz év alatti kategória első helyezettje, Fizer Kamilla Alberto Curci: Csárdás-át, a fiatal tinédzserek kategória győztese, Kovács Gábor Pablo de Sarasate: Bevezetés és Tarantella című művét fogják előadni hegedűn.
 

2016. február 5. 19:00 Klauzál ház

Beethoven: III. Leonora nyitány
Pánczél: Concerto
Beethoven: VI. szimfónia

Közreműködik: Harsányi Elina - hegedű

Vezényel: Dinyés Dániel
 
 

A Dohnányi Big Band koncertje a BMC-ben!

 A Swing á la Django legújabb produkciója bemutatkozik a BMC színpadán!
 
Django Reinhardt szerzeményekkel, Szentpáli Roland műveivel, igazi 30- 40-es és 2000-es évek hangulatát idéző koncert big band hangzásvilággal!
 
A koncert különlegessége, hogy Szentpáli Roland két műve is felcsendül a szerző szólójátéka kíséretében.
 
Egy valódi zenei csemege minden zenét szeretőnek!
 
Sztárvendégek:
 
Pálmai Panna -ének
Szabó Ádám - harmonika, ének
Szentpáli Roland - szaxkürt
Szepesi Bence - szaxofon 
Budapest Saxophone Quartet
Corpus Trombone Quartet
BDZ Trombita Szólam
Tóth Mariann - zongora
Nagy Zsolt - dob
 

Ha újév, akkor újévi koncert a Budafoki Dohnányi Zenekarral!

Az új esztendő hagyományosan kiemelkedő kulturális eseménye a Dohnányi Zenekar évköszöntő hangversenye, amelyen a zenekar mindig valami különlegességet mutat be: ezúttal komoly komolytalanságokkal, féktelen jó hangulattal, zenei sziporkákkal készülnek elkápráztatni a közönséget. A műsorból annyit elárulhatunk, hogy olyan zeneszámokból válogattunk, melyek a szerelmet, a kalandot, a bosszút és a humort jelenítik meg. Hallhatják a legszebb szerelmes dalokat a 70-es évekből, virtuóz zenekari és szóló számokat, megszólal Mozart Éjkirálynője – ezúttal Szentpáli Roland jazz köntösébe öltözve, Wagner Valkűrjeit vérbő táncosok keltik életre, de lesz még sok-sok zeneszám, ami a mulatságot, az örömöt idézi.
Legyen a vendégünk, ne szalassza el a zenés újév-köszöntést!
 

2015. december 12. Zeneakadémia

 
 

VÁLTOZÁS!!!!!

VÁLTOZÁS!!!

A korábban meghirdetett 2016. február 20-i koncert helyett a Megérthető JUNIOR sorozatban 2015. december 19-én 11 órai kezdettel ez a hangverseny kerül megrendezésre a Klauzál házban!!!


ANGYALOK ÉS PÁSZTOROK

Vivaldi: Gloria - részlet
Vivaldi: Fagottverseny
Karácsonyi dalok a nagyvilágból

Közreműködik: Horváth Marcell - bariton szaxofon
 
Előad és vezényel: Hollerung Gábor 

Mahler: VIII. (Esz-dúr) szimfónia („Ezrek szimfóniája”)

A Müpa és a Budafoki Dohnányi Zenekar közös sorozata az emberi lét és a művészet egyik legnagyobb kérdését, az örökkévalósághoz való viszonyt helyezi középpontjába. A késő romantika jellegzetes alakjaként Gustav Mahler hétköznapi létünk és az örökkévalóság konfrontációját fogalmazza meg alkotásaiban, eszközrendszerében egyre táguló dimenziókkal. Életműve és egyúttal a késő romantika egyik tetőpontja VIII. szimfóniája, amely valójában a zenetörténet legmonumentálisabb oratóriuma. 
A két nagy létszámú vegyeskarra, gyermekkarra, hét szólistára és több mint száztagú zenekarra elképzelt mű felépítésében és gondolatiságában is talányos alkotás. 
A kéttételes kompozíció szövegeinek párosítása igen szokatlan: a Veni creator középkori himnusza látszólag nem illik a Faust második részének zárójelenetéhez. Valójában az alkotó ember áll a mű középpontjában, a világmindenség, a teremtés és az emberi lét dilemmáival. Mahler, mint a romantika korában sokan, önmagát Faust alakjával azonosítja, akiben a teremtő és alkotó embert látja. Némileg leegyszerűsítve az első tétel az alkotóerő végtelenségének dicsőítése, míg a második az alkotó emberi lét dilemmájára adott goethei válasz zenei megfogalmazása, mely az örök nőiség megváltó erejét mintegy isteni beavatkozásként hirdeti.
 
Rendező: Budafoki Dohnányi Zenekar, Müpa

Magas állami elismerés Hollerung Gábor Liszt Ferenc-díjas karnagynak

A zenekarvezető szerint a Magyarország Érdemes Művésze díj nem csak a személyének, hanem a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekarnak és a Budafok-Tétényieknek is szól.

A teljes cikk elolvasható ezen a linken!

 

 

2015. máricus 20. péntek 19:30 BMC

 
 

Megjelent a 14. Hangoló Magazinunk!

 http://bdz.hu/upload/misc/Hangolo_14/index.html 

2015. február 6. 19:30 BMC

 
 

2015. január 24. szombat 19:30 Zeneakadémia

 
 

2015. január 17. szombat 11:00 Klauzál Ház

 
 

ÚJÉVI KONCERT RÁADÁS!

 
 

Django Swing Fesztivál - 2015. január 20. kedd 19:30 - Művészetek Palotája

 
 

Baráti Kristóf és Szentpáli Roland pénteken hallható a BMC-ben!

 

 

Gyögyösi Ivett és a Budafoki Dohnányi Zenekar

 

 

Egy Megérthető Zenész

 

 Kedves Zenebarátunk!

 
Hollerung Gábor 60. születésnapjára az Interkultur Hungaria Nkft. és a Budapesti Akadémiai Kórustársaság gondozásában megjelent az Egy megérthetõ zenész címû könyv.
 
"Várhatunk-e többet egy muzsikustól, mint hogy kiüljön a dobogóra és zongorázzon, hegedüljön, trombitáljon,
vagy, hogy kiálljon egy zenekar elé és dirigáljon? Tehet-e annál többet egy zenész, mint hogy legjobb tudása
szerint - megértve a zeneszerzõ szándékát - minden tehetségét a mûvek tolmácsolására fordítsa?
Hollerung Gábor azon kevesek közé tartozik, akik nem elégszenek meg ennyivel. Õ a szavai súlyával is
igyekszik a zenét megfoghatóvá tenni közönsége számára; szuggesztív személyiségével, robbanékony gesztusaival,
kifejezés teli mimikájával is rabul ejti hallgatóit. Utóda a nagy karmester-ismeretterjesztõknek; Leonard Bernsteinnek,
Simon Rattle-nek."
 
Részlet Földes Imre elõszavából
 
A könyv mellett pedig megjelent a BDZ 2014-2015 évadának koncertjeit tartalmazó naptár, mely a hangversenydátumok mellett jelentõs mennyiségben tartalmaz
"Hollerizmusokat" is. (Hollerizmus = az elmúlt néhány évtized próbáin elhangzott örökbecsû gondolat)
 
 

CINEMUSIC CSALÁDI DÉLELÕTT

 

 „A Klasszik Rádió 92.1 jóvoltából immáron ez lesz a IV. CINEMUSIC  koncert, amelyen idén is a filmzene-irodalom legjavából csendülnek fel dallamok. 

 A megszokott elõadáson felül ezúttal a családokat is szeretettel várjuk a CINEMUSIC CSALÁDI DÉLELÕTT koncertünkre, november 9-én 11 órakor.
A rövidített programban olyan filmzenék csendülnek fel, mint az Avatar, a Péter és a farkas, a Vuk, a Tenkes kapitánya, a Harry Potter, a Sivatagi Show, a Carmen, az Egri csillagok valamint még számos meglepetés.
 
Közremûködik a Budafoki Dohnányi Zenekar  Hollerung Gábor vezényletével, az est házigazdája Réz András filmesztéta; és az est sztárvendége Kállay-Saunders András lesz, bemutatkozik a Nyíregyházi Cantemus Gyerekkórus. 
Az idei koncert különlegessége, hogy a zenékhez készült kisfilmek, speciális technikájú klipek élményszerûen mutatják meg film és zene kapcsolatát3D-ben is . A koncertet 6 éven felülieknek ajánljuk.”

Áder János köztársasági elnök köszöntõje Hollerung Gábor 60. születésnapja alkalmából

 Tisztelt Vendégek! Kedves Maestro!

 
Otto Klempererrõl mesélik: egyszer egy ifjú pályakezdõ kolléga arról faggatta, hogy mi a karmesterség esszenciája.
 
A mester sztoikus nyugalommal azt felelte: „Válasszon egy tempót, aztán ragaszkodjon hozzá!”
 
Hollerung Gábor, tisztelt Hölgyeim és Uraim, már valahol a legelején választott egy tempót. Az éppen megfelelõt. És ahogy látom, mind a mai napig igencsak ragaszkodik hozzá.
Megszokhattuk már sodró lendületét, szuggesztív jelenlétét, és ahogy munkatársai – a zenészek és az énekesek – lelkesen követik.
 
Ismerjük õt: fáradhatatlan szervezõ, karizmatikus vezetõ.
 
Solti György annak idején azt mondta: hazája „zenét lélegzõ” ország. Hollerung Gábor világéletében zenét lélegzõ közösséget épített, profikból és hivatásosokat is túlszárnyaló amatõrökbõl. Énekeltet, dolgoztat, párbeszédet folytat.
 
Mindent a zenéért.
 
Magyaráz, beavat, közel hoz, a befogadókra, a közönségre hangol. Láttuk már jó néhányszor színpadon. Tudjuk, milyen energia dolgozik benne, hogyan ragad magával minket a zenével. Ne szépítsük a dolgot, lenyûgöz minket, mondhatni leigáz, de azért arról is gondoskodik, hogy ebben a rabságban mégis mindenki szabadnak érezze magát.
 
Állítólag hatvanéves, de erre bizonyítékot még senki se látott − ma este sem. Ragaszkodik a tempóhoz.
 
Isten éltesse!
 

CINEMUSIC 2014!!!

 

 

MEGJELENT!!!!!!!!

 

Megvásárolható a zenekarnál 3.490,- Ft-os áron.

A CD-n elhangzó számok listájáért kattintson a Tovább gombra!

 

A BDZ számlaszáma

 OTP Bank: 11722003-20141178

 Bérletek árának utalásánál kérjük a közleményben tüntessék fel azt a nevet, melyet a rendelésnél megadtak, valamint, hogy melyik bérletet rendelték!
 
Köszönjük!